Soalan serious

Pernah tak ibu ibu bile mengandung dari first trimester sampai second trimester takde rasa pun nak bersama dengan pasangan? Tapi sebab kadang kesian layankan je seminggu sekali pun. Tapi pasangan still marah dan tanya kenapa tiap kali minta i taknak. Sebab i takde rasa nak bersama. Bagi i seminggu sekali pun cukup la. Apa pendapat mommies? Tak normal ke i? Korang selalu during pregnancy bersama dengan pasangan berapa kali dalam seminggu? #sensitiveissue sikit

4 Balas

Normal, cuma suami kenalah faham. Hormon & emosi isteri tak sama spt sebelum mengandung. Sy sebulan sekali pun ada sebab kadang mmg kita tak ada rasa, tapi cari jugak mood sebab kesiankan suami. Kena bertolak ansur & saling memahami

Mcm sy, mood nak bersama tu xde tapi layankan je suami.. Asalkan x menganggu kandungan..Kdg seminggu sekali or 2 minggu sekali.. Kdg sy xde mood nak melayan, husband fhm.. So dia x kacau la.... 🤭

Normal je tu. Ada orang hormon nak bersama tu tinggi. Suami pulak yg kadang2 penat. Kena bincang elok2 dgn suami. Mintak dia paham awk. At least jangan tak bagi langsung.

normal awak