Puasa

Hai ibu - ibu sekalian...nak mintak pendapat...Ramadhan semakin hampir...sy berbelah bagi sama ada kena puasa atau x...suami xbg puasa..mak cakap xpe kalau puasa...nie 1st baby..buntu dh

35 Balas

Saya nak masuk 4 bulan skrg. First baby through ivf. 8 tahun tunggu. Hritu try ganti puasa. Sahur minum 1 litre air, segelas besar susu fresh milk blend dengan kurma 7 biji. Alhamdulillah ok. Bertenaga smpi ke ptg. Boleh masak lagi. Sbb mmg duduk kt rumah je, tak perlu nak berkerja tu yg cuba. Rasa sis boleh cuba dlu puasa. Tapi kalu rasa tak larat, lapar sgt2,nak pitam, bru buka puasa. Cuma jgn paksa la. Badan setiap org tak sama. Acid folic vitamin semua sy tak tinggal. Susu sebelum tido minum lagi segelas. In shaa allah Baby cukup zat.

4y ago

saya puasa ni masok 3bln . dan saya bekeje kat kilang . saya pon pikekan baby cmne . risau n takot sbb first baby