Puasa ibu hamil

#1st baby 11weeks #ramadhan&pregnant Assalamualaikum, hi semua.. Saya nak tanya pasal puasa semasa pregnant. Saya faham berkenaan dibenarkan buka puasa bagi ibu hamil jika risau kandungan terjejas tapi tertanya2 pengalaman ibu2 yg berjaya puasa dalam bulan ramadhan🤗 Nak dptkn sharing dari ibu2 yang ada pengalaman berpuasa semasa hamil. Terima kasih

4 Balas

waalaikumsalam. alhamdullilah saya berjaya puasa full tahun lepas semasa trimester ke3. baby pun sihat, takde masalah. tiap kali scan semasa puasa pun baby aktif

2y ago

alhamdulillah🤗😍

sy amalkan minum susu kurma Dan banyakkan minum air masak lepas berbuka n sebelum sahur

saya puasa pwnuh sms hamil trimester ke2. yg penting sahur dan minum cukup air.

2y ago

Alhamdulillah 😍💪🏻👍🏻

Saya harap dapat puasa penuh, bulan puasa nanti dah masuk trimester ke-2.

2y ago

samalaa saya pun🤗 insyaAllah mana yg terbaik utk baby n ibu kita cuba,, xlarat kita berbuka, kalau ok, kita puasa kan