Puasa & ibu hamil

salam ibu² & bakal ibu²... siapa ada pengalaman puasa ketika hamil? dapat puasa cukup sebulan tak? saya masa anak 1st pregnant tak dapat puasa sebulan sebab saya ada demam masa pregnant...so mmg tak sihat nak puasa.. ramadhan ni harap dapat puasa sebulan... semalam saya dah start try puasa.. Alhamdulillah... hari ni sambung terus 1st Rejab.. menu sahur susu+oat+kurma... menu ni je yg tahan utk saya sepanjang preggy b4 ni...kalau makan nasi ke...memang tgh hari dah rasa perut sakit...boleh share menu lain ibu² hamil x?

2 Balas

Saya hamil tahun lepas memang tak dapat puasa sebab saya tak lalu makan sahur,rasa loya sangat..Bila puasa,rasa lapar sampai sakit ulu hati..Terpaksa tinggal puasa demi baby..Harap dapat ganti before puasa nie..🤗

Waalaikumussalam, saya ada pengalaman 🙋🏻‍♀️. Tahun lepas masa Ramadan saya dah pregnant 4 bulan nak masuk 5 bulan. Alhamdulillah dapat puasa full.