Puasa Ramadhan

Ada ke ibu2 34 minggu X puasa... Larat tak puasa KLU ibu ada anemia atau hb low....??

2 Balas

Sy sekarang 33w dan x puasa. Sy cepat lapar dan dahaga. Baby pun jd x berapa aktif bila sy berlapar dan asik mengeras. Doc pun awal2 dah ckp x sarankan puasa bila dah 30w ke atas. Kalau puan x larat, jgn amik risiko. Puasa tu boleh ganti. Bukan perlu paksa diri sampai memudaratkan kesihatan

Saya 33 weeks, try puasa, tp berbuka pkul 12 lebih td sbb bacaan gula dah 3.9 dan mcm nk hypo dah.. saya ada GDM on diet.