kantung baby

hai, Assalamualaikum semua...sy nak tanya..ada tak yg macam sy...kalau di ikut kan usia kandungan dah 11weeks 4days...tp bila scan kali kedua still nmpak kantung shaja n tiada heartbeats lg..keadaan nie sungguh merisau kan sy..😭 gamba dibawah ialah scan kali kedua n kt scan tu tulis baru 5weeks 2days...

kantung baby
8 Balas

waalaikumussalam. kalau ikut pengalaman saya, takut ni mcm blighted ovum. sy dah 2x gugur, dua2 tu doc kata blighted ovum. ada kantung tp xde janin. n sama mcm awak sy smpai 11w dah tp kantung baru masuk 6w. akhirnya sy gugur sendiri tanpa perlu dnc. apa2 pun, ini nasihat sy mengikut pengalaman saya. awak teruskan je fikir +ve. andai kata ada rezeki awk, Allah akan jaga. andai kata bkn rezeki awak, maksudnya Allah nk bagi yg lebih baik dari yg ini. yg penting banyakkan redha dalam hati. doakan saya juga. sy pun dlm fasa ttc. trauma senanya nk mengandung lagi. tp tu lah hati ni sgt2 teringin nk ada anak sendiri. sy doakan awak juga dikuatkan hati.

3y ago

hmm...harap bby sy mmbesar

pengalaman sy pun mcm ni..ikut week dah besar tapi bila scan xikut week plk janin tu..doc kata mcm kandungan xjadi,2 mggu lg dia suh dtg lg scan..after 2 week sy g scan pun sama je mmg janin xjadi..doc suh prg bt buku pink kt kk n nnti refer spital..lps refer spital pun doc mmg dh comfirm kandungan saya x mnjadi..doc bagi tarikh klau dia xkluar sendiri kena dtg hospital bt dnc..mmg kena dnc sbb saya tggu dia trun sendiri xtrun2..sakit perut xde even kluar darah pun xde..jadi terpksa lh hspital cuci.. lps cuci period dtg sekali lps tu terus lekat balik.. insha Allah moga baik2 saje sis..perancangan Allah tu maha hebat..semoga awk kuat n xputus asa ye..

3y ago

Allahuakhbar.. insyaAllah awk...mogaa baikkΒ² tuk sy

doa y baik2 sis.. saya pun mcm tu.. klu ikut 10w lbih tp scan masi 6w lbih.. repeat scan 6/9.. semoga baik2 saja & saya dah lbih 5 hari asyik bleding after buang air kcil.. dah pegi emergency scan n check bukaan..dktor kata xda apa2.. tp masi bleeding.. saya berserah.. dah doa y baik..doakan bayi saya baik2 saja smua..positive..😁😁

3y ago

Allahuakhbar..salam takziah awk

Waalaikumusalam.. Pernah terjadi pd sy jg.. Kalo ada baby, line putih akan kelihatan sekeliling kantung.. Lps 2 wks doc akan scan smula, setelah 3 kali scan masih sama n bleeding je doc bg date utk D&C tp akhirnya ia kluar dgn sendiri, setelh mengalami contraction.. Tapi sis positif ya, banyakkan doa.. Smoga baik2 saja.. Aamiin

wsalam wbt.. 11w biasa janin da nmpak.. kemungkinan blighted ovum tapi depends juga mungkin sis ovulate lambat.. biasa lepas 2minggu doc akan repeat scan.. in shaa Allah sis positif ye, semoga semuanya baik2 je..

3y ago

insyaAllah awk ..hrap sume baikΒ² saja

kna ikut scan sis .. sy pn mcmtu jgk .. period x trtur x bole kira dgn last dtg priod .. so kna ikut scan yg btul

3y ago

sy taon nie period 3x je....sbb 2bulan sekali bru period ..tp setiap kali period tu sy mmg simpan tarikh tu

Waalaikumussalam, tak sama. Sepatutnya dh nmpk bakal janin sis. Selamat mencuba lagi sis. Jgn putus asa.

3y ago

doc ckap kantung sje...kne repeat lg scan.....slagi sy xde turun darah n saket perut.. insyaAllah bby ad...cumaa dia x menonjol kan diri lg

Mungkin lambat berlakunya ovulasi