kantung baby

hai, Assalamualaikum semua...sy nak tanya..ada tak yg macam sy...kalau di ikut kan usia kandungan dah 11weeks 4days...tp bila scan kali kedua still nmpak kantung shaja n tiada heartbeats lg..keadaan nie sungguh merisau kan sy..😭 gamba dibawah ialah scan kali kedua n kt scan tu tulis baru 5weeks 2days...

kantung baby
8 Balas

waalaikumussalam. kalau ikut pengalaman saya, takut ni mcm blighted ovum. sy dah 2x gugur, dua2 tu doc kata blighted ovum. ada kantung tp xde janin. n sama mcm awak sy smpai 11w dah tp kantung baru masuk 6w. akhirnya sy gugur sendiri tanpa perlu dnc. apa2 pun, ini nasihat sy mengikut pengalaman saya. awak teruskan je fikir +ve. andai kata ada rezeki awk, Allah akan jaga. andai kata bkn rezeki awak, maksudnya Allah nk bagi yg lebih baik dari yg ini. yg penting banyakkan redha dalam hati. doakan saya juga. sy pun dlm fasa ttc. trauma senanya nk mengandung lagi. tp tu lah hati ni sgt2 teringin nk ada anak sendiri. sy doakan awak juga dikuatkan hati.

3y ago

hmm...harap bby sy mmbesar