Kantung nampak kosong

Hai mommy semua. Nak tny ada yg sama mcm saya tak? Ceritanya mcm ni, Bila sy cek upt positif. Then, Hari ni pegi buat buku pink. Pastu doc scan x nampak kantung. Kalau ikut pengiraan dah 10week. Doc klinik desa trus refer kat hospital besar suruh scan ikut bawah. Sy pergi doc pakar scan baru nmpak kantung. Tp dalam kantung tak nampak baby atau denyutan jantung. ? Doc suspek kandungan awal atau dah keguguran. Tapi sy tak ada sakit perut atau bleeding. Cuma doc mintak dtg balik scan 2 minggu kemudian nnt. Nak tengok perkembangan kandungan. ? Doakan kandungan saya sihat ya mommy's semua. ? Ni first pregnant n baby sy.

18 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sy pn mcm tu juga sis.. tp sy dah keguguran kemarin..pas 10w 5hari. nampak kantung tp baby tk nampak.. mula2 keluar darah saya pegi hospital scan.. kantung tu masi utuh tp baby langsung tk ada.. lepas tu semalam jam8..keluar ketulan daging😭😭😭 sy dtang kecmasan scan..kantung dah tk ada.. sedih sangat😭😭

Baca lagi
4mo ago

mcm ni

Post reply image

sy pun risau jgk sis pg scan tk nmpk kntung ..doc ckp awl lg ..tp da 5 weeks ..ad org 5weeks da nmpk kntung .. nk pg scan lg ..tp rse tkut . ad jgk try buat upt test lg ..still positif ..tp tk thu kndungan mcm mne . semoga kandungan sis baik2 je n dpermudahkan segala urusan sis insyaallah.

Amin smoga hakak dan baby siht walafiat ye smoga allah permudhkn urusan sis dgn baby dlm perut .. Hakak bbnykkn bdoa taw selawat yee.. Sy 5w scaan pagi tadi alhamdulilah nampak kantung dgn baby sis .. Sbb stiap org lain2 kak . Apa yg penting jgn emosi ye ..

Bykn berehat dan jgn buat kerja yg berat.. Cuba kalau tidur mlm2, lapik bantal bg tinggi.. Letak bantal tu area bontot.. Kita cuma berikhtiar dan bykkn berdoa.. Semoga ada rezeki anak utk awak..

sy pun tak nampak sis scan kat perut..tp scan melalui faraj insyallah nampak baby ngan kantung..kandungan 5 minggu 6 hari dh dpt dgr jantung baby scan melalui faraj..

penah masa kandungan pertama klau ikutkn dah nk masuk 3 bulan.. tpi scan nmpk kantung je.. jdi doktor suruh dtng lg scan.. baru nmpk jntung baby..

1y ago

awk mcm sy nie skank nie.....kne repeat scan kali ketiga

Doa yg baik2. Jangan skip folic acid dan susu. Nanti masa scan minum air banyak2 then tahan smpai habis scan.

2y ago

minum byk air sbb dgn air tu scan akn nmpk lebih terang..

Sama kes dgn sy. Tp br 6 weeks, tggu lg 2 mggu utk next scan. Risauu jugaaa 😌

TapFluencer

semoga dipermudahkan segala urusan sia.. next week saya first scan, xtau laa mcm mana..

insyallah..Smoga dipermudahkan smua urusan sis n kta semua..Aammiinn