Upt -ve

First time lewat period lebih pada seminggu. Hari ni hari ke 11 lewat period. Hari ke 8 hari tu cek upt -ve. Mula timbul rasa risau. Nak pergi klinik, tapi nak cakap apa? Atau bila lagi boleh cek upt ya? Tunggu cukup lewat 2 minggu atau tunggu bulan depan punya date period?

9 Balas

Sma la sya sis, sya dah lmbat haid Kira² 28hari dha Tapi bila check upt ve- skrng payudara sya membengkak,dan minggu lalu bawa perut sya sakiit sngatt Mengalah kn Sengungut jdi sya fkir nak haid tapi smpai skrng tetap tak haid2 bila Check tetap ve- Kcwa jgak tapi nak buat mcm mna . Ntah apa yg mnyebab kn mcm nie .. Smpai giveup dha sya

4y ago

jgn berhenti berdoa...cuba pergi clinic..boleh ambil darah..utk lebih clear.. in shaa allah...

klu risau check lgi.. lps 2 minggu.. pd msa sama.. kurang kan aktiviti yg lasak2.. berhati2.. klu ada rezeki.. in shaa allah...all the best sis 😊

saya tggu smpai bln depan..that mean..klau bln dpan pnya period pn xdtg gk..saya check..Alhamdulillah +ve..now preg 14 weeks..

4y ago

sis stay mana..mna tau berjiran kite

Samalh cam sy..hari ni ari ke12 hari 10 aritu cek upt -ve..tp perut rs xsdap bwh pusat..payudara membengkak..

4y ago

Lepas dua minggu saya cek balik upt, alhamdulillah positive. Awal awal mengandung dulu pun breast saya sakit sakit.

Sy dulu kerap delay period seminggu upt asyik negatif je. Delay sebulan sy check baru positif. Mungkin perubahan hormon.

3y ago

period lewat sgt bpe lma sis baru positif..

Kalau macam saya, saya tunggu lagi seminggu dua baru buat next test

Boleh tau jalan cter nye skrg? Hamil ke. 😊 sbb situasi sama 😐

4y ago

Cycle period tu 28-32 hari kadang cepat kadang lambat.. Tapi tak lari sampai seminggu lah selalunya..

Tgu cukup 2 minggu. Still xperiod cek ngtif jumpa doc

4y ago

Thank you mama for your advice..

Try clearblue pnye brand..selalu dia tepat...

4y ago

Alhamdulillah sekarang masuk 4bulan macam tu.. Tak pakai pun clearblue, saya tunggu lewat period 2 minggu baru test balik upt..