kecewa sgt2....pas 12 hari lewat period...-ve

1st day lewat period,cek upt -ve...pastu lewat ke 12hari cek lg upt still -ve....hari ke 13 period pula....kecewa sgt2....symptom2 preg tu ada tp period pula....

10 Balas

Sy pn prnh lewat dlm 10hari tp cek mmg -ve..lepas tue period..sy pn period tratur klu lewat pn 2-3 ari je..hormon mgkn..jgn trlalu pkir sis nt stress xelok..dy ttc 4thn..skng dh prgnt tue pn xsngka sbb time tue sy xfkir sgt tp still usaha...insyaAllah ad rezeki sis after nie

5y ago

Sy pn prnh gugur sekali..jgn risau sis ad rezeki tue nt..yg pntng jgn fkir sgt..usaha jgn tngl...ingt 1 je, sis bkn xbleh hamil cuma belum masa lg..

Mungkin sis ovulate lambat disebabkan hormon xstabil. saya selalu jd mcm tu..delayed period sampai cycle 42-45 hari. Last saya buat lh test hari2 check, then found out hari ke 34 baru ovulate. Alhamdulillah upt positive lepas tu.

4y ago

Uihh.. tal sabar plak rsenyer nk cek 24 hb ni.. huhu

Sama lah kita.. hari nie hari ke 12 lewat period tgok ptg nie period la plak..seminggu lewat period dh test upt -tive..sedih..4tahun menantikan cahaya mata..agak terkilan😔😔

5y ago

Sama la..member² lak mcm sindir² kdg² tu stress gile..

insyallah ada rezeki to nnti doa dan usaha je sis... sama Mcm saya sblm ni last2 putus harapan terus install app kalendar saya to dari situ Sy tergerak hati balik nk Chek upt

Sy pon penah lewat 13 hari simtom mcm mengandung ada..tp -ve ..tp sy mmg ada cyst dlm ovari.. mgkin salah satu lewat sbb ada cyst..period tergangu doc ckp

sama Mcm Sy sis sblm ni ... Smpai Sy sndiri xthu Sy ni brapa week skrg sbb period Dtg tapi hri plk tk cukup ... jdi Sy ikut last period Dtg je

Jgn la kecewa..insyAllah kalau rezeki tu Allah nk bg ada..trust Allah please sis.. 😊 stress2 pun lg xelok yaa

Period lambt sbb hormon kdg2..kita sllu stress...xpa bulan depan usaha lg ..

Kite yg blom period ni pon tertunggu2.. apetah lagi yg delay period.. hihihi

Saya pernah alami.mungkin disebabkan perubahan hormon atau pengambilan jamu.memang xsesuai dgn saya

5y ago

Mungkin jgk..kdg2 bl kita nakk sgt baby.tu yg jd stress tu.hehe..sama2 la kita mencuba lg dan try to be rilex2 je