Nervous

Sy dah lewat period 8 hari. Cek Upt alhamdulilah +ve. Nak pergi klinik takut tiba2 takde pulak. Lagipon awal lg. Ada pulak org cakap upt boleh +ve kalau kite nak period. Betol ke ? Hampanya kalo betol ?? tp banyak kali dah cek upt +ve.

27 Balas

Mcm sy sblm ni ectopic pregnancy tp kalau preg doc mmg sarankan g check up awal utk tau baby kat mana..tp sy punya trauma scan tak nampak kantung n baby tu sampai hari ni..lps buat upt sy diam dlu..lps 8 minggu baru g scan..Alhamdulillah nampak kantung heartbeat skali. Tp tu la..trauma jgn ckp la..lps nampak baby bru nangis teruk lega. Janji masa sblm scan monitor badan kita jgn ada spoting, cram, or sakit ari2 semua tu..klu ada mmg kena segera jumpa doc. tp kalau risau tak nampak awal lg..tunggu dlu la..kang balik risau je tak nampak kantung lg..😁

2y ago

sama mcm sya thun lepas ,lewat 8 hari jgak ..time tu bdan xsihat suami suruh cek terus ..pastu g scan kndungan dah 6week .. balik rumah xsampai brapa jam terus bleeding, mgu ke 8 ggur 😢

Xpenah lg la dgr nak period buat upt blh +ve unless kalau btul2 pregnant bru la upt tu +ve. Sy dlu 3mgu dh test naik double line. Tp mmg xpegi pn cek awal. 10weeks bru bukak buku n scan. Alhamdulillah umur baby mmg ikut kiraan kita. Tp selama nk tgu masuk 10weeks tu mmg akan monitor keadaan diri. Xd bleeding xd sakit kt abdomen kira semua ok dh.

5y ago

InsyaAllah moga ada rezekinya. 😊

Kite lewat period 11 Hari.. tapi mmg sebelum ni sakit2 kat bawah perut.. pening tu biasa saja..xda mual2.. tapi suami isteri demam sblm tu.. check upt awal subuh.. Alhamdulillah positif tapi tu laa mungkin sy taktau ..sy minum air kelapa shake.. ada turun darah..sekarang ni tunggu 22 okt check Dr

4y ago

Saya dah kwin 3 thun .bulan nei period gelong . 2 hari sebelum period ada warna coklat ingtkn period pakai pad pas ke esokan nya x dak...pas tu selang sehari ada darah blendir sikit pakai pad pastu x de dah...smpai skrang x de...sekarang saya dah 13 hari lewat period.cek upt masa 10 hari line satu

Sy pon mcm sis..check +ve.. Tp still rsa takut.. Check bnyk kali pon +ve sampai 7 minggu p klinik sebab husb risau tgk sy dok risau lebih sgt.. Alhamdulillah mmg nampak kantung.. Semoga dipermudahkan ye sis..

Xpe puan. Pergi je ke klinik utk kepastian. Pastikan puan bersedia mental dan fizikal ya. InsyaAllah... Kalau dah tertulis rezeki puan mesti ada tu.

Saye dulu lepas jer check upt nampak +ve dua hari lepastu saye terus gi klinik untuk check 😊 pikir positif jer sis 👌🏻

4y ago

msa awk check tu lewat brpe hr? mcm sy lewat 4hr tiba2 dpt 2line.. x expect lgsung sbb sblmni badan penat n x cukup tdur sbb jaga ayh kt hospital.. msa jga ayh tu rsa pelik jgk knpa penat lain mcm je badan ni..huhu.. skrg klo ikutkn tarikh last priod sy bru 5w.. blom pegi klinik lg sbb nk tggu 8w ..risau klo pegi awl2 kang tiba2 scan xde😂

Jgn takut. Kena yakin. Saya pon mcm awak. Tp symptom hamil mmg dh ada.. Alhamdulillah skrg tgh hamil anak pertama.

Sis kene yakin . better pergi klinik awal -ii untuk kesihatan sis kesihatan baby sis jugak . don't worry okey

g klinik swasta utk cnfirmkn upt dulu..nti doc akan scan semua..pastu if cnfirm, baru g kkia utk bukak buku

5y ago

Oh ok2 baik. Thank you sis.

Sy dulu test 2x upt.. Dah confirm 2 upt +ve, sy gambar dua2 upt tu. Tunjuk kat kkia