Drinking tea

Hello experienced mommies, is it save drinking tea at early stage of pregnancy? Im 8 weeks pregnant but teringin gila nk minum teh susu ?

11 Balas

Hi sis..insya Allah boleh..takda masalah..tapi kene jarakkan at least 2-4 jam dengan pengambilan apa2 ubat utk kehamilan..& disarankan utk kurangkan pengambilan susu jika HB rendah dari 11..😊👍..congrats sis

5y ago

samyang tu dasyat. pedas dia boleh tahan. sy tak suka aiskrim tapi tak tau lagi la klau masuk 2nd 3rd trimester nanti tibe2 nak😆😆

sy suka mnum teh tarik... tapi sejak pregnant ni, xdpt masuk. bila minum je mst muntah... sy dah 15w pregnant 😊

5y ago

congrats 😃😃😃

can but not too often sis . my doc said not good .especually nescafe. olease do not drink any caffien drink

fav sy teh susu. 😄 tp masa preggy ni sy minum separuh cawan saja. risau ganggu result HB nanti. ☺

boleh sis. janji takda masalah hb low. ada hb low kena kurangkan la. mnum sekadar utk lepas mgidam jak

5y ago

so far takda masalah lagi utk hb. normal hehe thanks sis

Boleh Minum.. Saya Minum Dari awal preggy sampai skrg. But tak kerap sbb takut manis

tahniah... minum je.. tapi tak selalu.. makan yg mrepek2 je selalu 👉👈

boleh jer.. sy selalu minum milk tea time d awal kehamilan

Dr ckp tak bole mnum tea dan kopi masa mengandung ni..

5y ago

ya. sma la sis. mmg sy xda pantang minum milo, teh. tp kopi sy mmg xminum la. bukan peminat kopi. nak bgantung dgn susu mengandung pn tak dapat sbb lps mnum mesti sakit perut smpai naik bulu roma. end up cirit birit

Rasa blh, jgn kasi habis, hehe