Is it okay drinking ice water?

I'm 4 weeks pregnant but I'm craving for drinking ice water..

10 Balas

idk, but my doctor advice for not drinking ice water pada awal trimester. boleh sebabkan keguguran. kalau tak tahan, boleh minum dalam kuantiti sedikit saja. ☺

my experienced, pregnant 6 weeks minum Milo ais lpas tu tdo mlm perut/rahim rasa kejang, tak selesa mgkin sbb baru lg... minum skit2 bole laa...

There is no harm in drinking ice water dear.. plus you will need it in 2nd and 3rd trimester.. haha

me either😁 tak boleh minum air biasa atau air suam.. akan muntah. tapi air panas boleh pulak

sama la...craving sgt ais water..bg i ok ja..cuma jgn berlebihn sgt kot

kalau tak nanti baby akan dapat demam yg selalu lg2 asma

just drink 😅. me also like you. kennot tahan

kalau u nk baby sihat lebih baik berhenti laa

boleh.. xde masalah pun.

No problem... 😊