Nescafe And Pregnancy

Hi mommies, im 10 weeks pregnant and this is my first baby. I rarely have morning sickness but my desire on drinking nescafe o(no sugar) is so high everyday. At least 4 cups a day. Does any mommies having the same symptoms as me? Not only nescafe but other thing example. Is this normal?

5 Balas

same dengan saye shari smpai 4 5 kali shari bukan cawan kcik cawan besr tau.. saya mnum bukn sebb ngidam ke ape dah ketagih sgt mnum nescafe klu xmnum shari rsa cam kureng .xD smpai pregnant mcm tu .. kndungan smpai cecah 25mnggu mnum mcm tu bila buka pink je hb saya low sgt . nurse ckp pnyebab nye sb sya kuat mnum caffein .. now dah 35minggu and i'm struggle untuk naikkan hb 😅 mnyesal mnum bebnyak mcm tu 😥 *lewt buka buku pink so xtau pun mnum caffein rndahkan hb . 😥

5y ago

saya truk sgt ketagihnya .. kdang shari xmnum air kosong pun, mnum nescafe je xde nescafe kopi o pun jadi ... nasb dpt kawal jugk sb husb strict sgt .now jarang dah dpt mnum nescafe klu nmpk org je mnum rsa nk sgt . slagi xnmpk ok je 😅

What 4 cups? Byknyeeeee😭 kene fikir kesihatan baby dear. Xboleh minum or kurgkn sbb bnde ber caffein menghalang nutrisi smpai pd baby. Kesian baby nk bsr.. So baby needs a lot of nutrients. Sy tegar juga tapi 2 3 teguk je.. Selalu teguk pn mse mnum dgn suami.. Kene share br kita beringat...

dear mommy, try to reduce it from 4 to 3 to 2 to 1. Its for the baby health too. perhaps very2 light kopi o is fine if 2cups. it can effect baby's growth. precious one. tc.

Momy please stop taking to much of nescafe. U can try Google why the mother have must avoid from caffeine

Limit to only 1 cup day