Stress sbb berat

Dulu sy sblm pregnant 52kg, skrg 35minggu pregnant 68kg. rasa stress sgt sbb berat naik banyak. Badan rasa mengah dan berat. Walaupn dlm kepala fikir ni sementara je sbb mengandung kan. Tapi bila tgk diri kt cermin rasa taknak tgk huhu sbb kembang betul. Baju semua tak muat dah. Haih

5 Balas

Biasa la ni. Sy masa pregnant paling banyak spending sebab baju seluar semua tak muat. Kena beli baru sentiasa. Berat sy naik sampai 70kg masa tu tapi sy tak stress sebab husband selalu puji nampak comel sebab nak bagi support supaya sy tak stress tgk saiz sendiri yg sebelum kawin pakai M then masa pregnant pakai XL. Puan slow talk la mintak husband bagi support kat puan 😊

3y ago

Ni perkara biasa bila kita nampak perubahan kat badan kita. Akan timbul low self-esteem. Kita kena la psiko balik minda kita piki yg positif. Tgk cermin, cakap kat diri sendiri “sementara je ni”. Ni kena buat selalu kalo boleh. Sebab bila kita dah selalu psiko diri kita, kita mudah nak elak postpartum depression (meroyan) lepas bersalin. Ni mainan minda kita.

X apa awak. Sementara je tu, saya pun lebih kurang awak. Before pregnant 52kg, 38 weeks 70kg. Tapi lepas beranak and breastfeeding anak, sekarang anak 9 bulan, berat saya 47kg. Sekejap je tu nanti nak dapat berat asal 💪🏻💪🏻

3y ago

Thank u! Semoga badan kita maintain je,solat pn senang

Saya sebelum pregnant 60kg,sekarang 30w da nak dekat 70kg sis..Xtahu nak cakap normal ke x naik berat badan mendadaknie tapi xpelaa selagi bolee pantau,pantaulaa ap yang patut ye.Moga dipermudahkan 🥰

3y ago

Terimakaseh 🥰

Sabar ye mommy. Nnti time pantang control makan betul2 ye 😁

3y ago

🥰🥰

sy naik smpai 85kg🤣 tp alhamdulillah turun 22kg . still on diet

3y ago

hahaha takpe .. tabah ye nnti lepas ank lahir pantang setahun pemakanan . konfem turun byk . buat diet kalori deficit .