10week Nampak Kantung Saja

Doakan sayaa smlm g cek klinik scan, nampak kantung sajaa baby n jantung xnmpk xpasti sama ada sorok ka apa kantung pun nampak samar2 jaa doc tgk betul2 baru nmpk kantung ada yg jadi sama mcm saya tak? 😣

8 Balas

saya pernah masa hamil first² dulu... nmpk kantung je... jantung baby apa semua xde... kosong... 2 minggu kemudian sya gugur... sedih sgt² masa tu... ni ada yg panggil blighted ovum(BO), xde janin... tapi 2 bulan kemudian Sya hamil lagi... Alhamdulillah, kehamilan yg kedua ni Sya seronok sgt² sbb bila scan ada nmpk badan and jantung baby.... tpi apa² pun Sya doakan sis baik² sahaja.. InshaAllah semuanya selamat...

sama mcm anak sulung sy dulu. bezanya 10 weeks x nampak langsung kantung. suspek molar pregnancy. refer pakar, repeat scan lg 2 minggu baru nampak kantung dan jantung (scan dr bawah). rupanya baru 6 weeks. . due ikut tarikh scan, tak ikut tarikh last period. sebab period jenis tak tetap.

Ramai gak yg ada terjadi mcm tu. Just positive je dan berdoa banyak2. Semoga dipermudahkan segala urusan

semoga dipermudahkan urusan n selamat semuanyaa sis .. insyaallah .. pikir positif je ye sis

Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya ye sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻

Same with my SIL.. Baru 6 week, scan nmpk kantung shj... Dokter nk scan lg 2 mggu

Normal sis. Ada yg 10 weeks baru ada kantung. Tgu lama sikit 2-3 weeks lagi

samalah dgn saya puan😓