scan 6 minggu 4 hari normal ka nampak kantung saja? dan ada keluar spotting sikit macam coklat cair

#ingintahu #bantujawab ..saya baru lepas scan klinik doc scan nampak kantung saja..berpaa minggu selalunya nampak janin?.. normal ka masih taknampak janin saya risau sebab sebelum ni pernah gugur sebab kantung kosong .. dan perlu ka saya makan ubat kuat rahim ..tadi doc tak bagi pulak.. lagi 2 minggu jumpa doc untuk scan lagi..doakan saya yaa moga kandungan kalini menjadi dan baik ² saja.. dan nanti dah nampak janin dan jantung

4 Balas

sy baru tadi pegi scan,sbb 2 hari ada spoting. nmpak kantung jgak..dan kdudukan dlm keadaan baik,didalam rahim. cuma doc risau spoting tu tanda rahim x kuat,jd doc bg prescription ubat kuat kan rahim. kita beli sendiri di farmasi. 1st harini sy kena mkn 4 bjik skali mkn.. esok baru ambil sbijik pagi,sbijik ptg. smpai spoting dah xde bru stop mkn . Doc juga sarankan sy ambil folic acid obimin yg biasa.

3mo ago

harini sy bed rest je..tido.. pun still ada lg.. cuma warna dah x sepekat smalam laa. tp ade lg.. sehari 3 kali tukar panty liner.. harap stop laa cpt.. risau juge. xbuat apa2 pun still kluar.. mc ade 1hari je lg plak tu.

tak normal jika keluar spotting.dikhuatiri tnda awl tuk alami keguguran jika rahim puan fragile...blh mintk doc ubat kuatkan rahim.mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

3mo ago

baik sis♥️

Sy mcm sis ni la.. dua kali g hospital.. lepastu Sy ambik ubat kuat rahim kat klinik swasta.. rasanya farmasi xbg jual ubat kuat rahim tanpa surat doc...

2mo ago

itula saya mmg nak makan .. tapi doc kerajaan kata takperlu saya pun jadi was ² .. saya pun selagi boleh ikhtiar saya akan cuba.. terima kasih ya sis

salam,awak mcm mana? dah ok ke spoting tu?

2mo ago

wsalam..dh muka on off.. semalam ptg smpai pg ni xde.. mlm ni ada pulak. sy rasa sbb mknan kot ..kalau sy mnum yg bwarna..jd ada.. klau mnum kosong..xde sgt.