Hi mommies

Dilema. Jahat ke saya sbb taknak berpantang di rumah mak sendiri sbb keadaan rumah yang sempit dan tak selesa. Saya risau kalau saya berpantang di rumah mak . Akan ada adik/mak ayah tidur di luar sbb kekurangan bilik. Saya nk berpantang di rumah sndiri walaupun rumah saya biasa je. Dan ajak mak dtg sekali. Tapi mak ajak berpantang dirumah dia. Saya risau kalau dia tersinggung saya nak berpantang di rumah sendiri. 🥲

20 Balas

takda jahatnya la cuma kena explain bebaik ja insyaAllah mak kita akan faham. bagitau je dah plan nak berpantang sendiri kat rumah. nak berdikari taknak susahkan family. mak ayah atau adik beradik nak tengok datang ja bila bila masa. macam saya bagitau taknak pantang kat kampung sebab taknak susahkan mak & adik beradik. lagi pula suami kerja kalau pantang kat kampung nanti apa apa hal pasal saya & anak dia nak kena berulang jauh pula. kang nak kena ambil cuti bagai. pantang rumah sendiri apa apa urusan suami boleh uruskan dengan lebih mudah. alhamdulillah mak faham even awalnya dia ajak pantang kat kampung. bagi sebab yang munasabah dorang mesti ok ja.