Hi mommies

Dilema. Jahat ke saya sbb taknak berpantang di rumah mak sendiri sbb keadaan rumah yang sempit dan tak selesa. Saya risau kalau saya berpantang di rumah mak . Akan ada adik/mak ayah tidur di luar sbb kekurangan bilik. Saya nk berpantang di rumah sndiri walaupun rumah saya biasa je. Dan ajak mak dtg sekali. Tapi mak ajak berpantang dirumah dia. Saya risau kalau dia tersinggung saya nak berpantang di rumah sendiri. 🥲

20 Balas

sis boleh je terangkan kenapa nak pantang kt rumah sendiri. mcm sye pon masa pantang haritu pantang rumah sendiri, bwk mak dtg. jadi sye bagitau lahh rumah 2 tingkat susah nk turun naik apa semua. mak2 ni ok je, janji reason tu munasabah la.

Takdelah.. tak jahat pun sis.. cakap je brg2 dh byk pasang prepare dekat rumah.. suami pun nk tolong jaga sama nnti.. kelentong je benda apa2 janji masuk akal.. Kesian sis mau pantang dalam keadaan tak selesa..

1y ago

Saya dilema sis. Saya nak pantang selesa dan taknak buat org lain yang tak selesa nanti. Huhu

Sy pulak pantang sendiri tp bayar confinement lady sbb xnak bebankan org tua sy.. masing² dah xlarat.. padahal mak mertua dekat je dgn rumah sy & suami.. rumah mak pun ada je bilik sy sendiri..

1y ago

Bestnya, semoga saya dan suami dimurahkan rezeki untuk hire CL untuk next pregnancy 😊

sye pn mula2 mcm nie la.. mula2 sye pantang umah sye dlu.. lps tu sye sambg pantang umah mak plak.. kdg mak kte pn ade keje nk buat kt umah tu.. x bley nk tggl umah lme2..

1y ago

Ye betul mak saya nk masak juga utk adik2 dirumah. Saya faham tp utk pantang sebulan di rumah mak. Saya serba salah

Langsung tak jahat. Nak berpantang kena selesa. tak selesa nati boleh stress. Rumah sendiri memang sgt selesa sbb bebas kan. Semoga dipermudahkan urusan mummy

Sy pantang rumah mak sendiri anak first. Sy lg prefer pantang sendiri. Cuma satu je lah sy akan rindu. Masakan mak masa pantang. Sedappp

tak jahat. explain pada mak tak nak menyusahkan orang dirumah mak. lagi senang dirumah sendiri sbb lebih selesa untuk ibu dan baby

1y ago

Saya faham dia nk jaga saya sbb ini cucu sulung dan anak pertama saya. Tp saya fikir untuk memudahkan semua org. Risau dia ingat saya tk sudi berpantang dirumah mak pula. ☹️

Sy berpantang d rumah sendiri.. selesa..

ckp elok² kat mak.. inshaAllah mak faham

1y ago

Terima kasih sis

Tak jahat pun.