Hi mommies

Dilema. Jahat ke saya sbb taknak berpantang di rumah mak sendiri sbb keadaan rumah yang sempit dan tak selesa. Saya risau kalau saya berpantang di rumah mak . Akan ada adik/mak ayah tidur di luar sbb kekurangan bilik. Saya nk berpantang di rumah sndiri walaupun rumah saya biasa je. Dan ajak mak dtg sekali. Tapi mak ajak berpantang dirumah dia. Saya risau kalau dia tersinggung saya nak berpantang di rumah sendiri. 🥲

20 Balas

takpe mana2 pun sis. sbb mommy kena jaga mental health lepas dh bersalin nti. so ikut keselesaan masing2. sy berpantang rumah mak sendiri sbb suami xreti sgt sbb 1st baby kan. rumah mertua pulak sbb ramai ipar duai, so segan lah sikit. tapi still byk suami yg uruskan selama berpantang. pape pun, yg penting, berkomunikasi. jgn assume, ckp je elok2, mungkin mak sis pun okay je.