Hi mommies

Dilema. Jahat ke saya sbb taknak berpantang di rumah mak sendiri sbb keadaan rumah yang sempit dan tak selesa. Saya risau kalau saya berpantang di rumah mak . Akan ada adik/mak ayah tidur di luar sbb kekurangan bilik. Saya nk berpantang di rumah sndiri walaupun rumah saya biasa je. Dan ajak mak dtg sekali. Tapi mak ajak berpantang dirumah dia. Saya risau kalau dia tersinggung saya nak berpantang di rumah sendiri. 🥲

20 Balas

sis, mak awak jenis yg mudah terasa ke atau awk yg overthinking? kalau sy bagitahu je nak berpantang rumah sendiri. buat la alasan senang takyah nk angkut brg, rasa bebas kat rumah sendiri, nak bf baby pon tak malu nk selak baju ke apa. sy 19w skrg pon dah cakap awal2 kat husben nak berpantang dgn dia je. lauk pantang tu tapau je kat luar kalau dia tak larat nak masak utk sy, sy tgk bukan jauh beza pon dgn yg biasa kt makan.

1y ago

Saya pun tk pasti sis.. mungkin saya overthinkingg 😅 tp risau sbb ni cucu pertama mereka.