Hi mommies

Dilema. Jahat ke saya sbb taknak berpantang di rumah mak sendiri sbb keadaan rumah yang sempit dan tak selesa. Saya risau kalau saya berpantang di rumah mak . Akan ada adik/mak ayah tidur di luar sbb kekurangan bilik. Saya nk berpantang di rumah sndiri walaupun rumah saya biasa je. Dan ajak mak dtg sekali. Tapi mak ajak berpantang dirumah dia. Saya risau kalau dia tersinggung saya nak berpantang di rumah sendiri. 🥲

20 Balas

anak first sy pantang rmh mertua, ank sec sy pantang rmh mak sy, ank no 3 sy pantang sndiri je... 😅 adil kan? cm biasa lh klau pantang rmh lain mmg x leh ikut kepala sndiri... klau rmh mertua ramai org adik bradik ipar duai, rmh mak sndiri plk mak busy ada kerja... x ke sama sy pantang kt rmh sndiri je ? 😅

1y ago

Betul sis saya pun fikir nak adil. Mak dan mertua gilir2 jaga saya di rumah sndiri 😅 kalau mereka tk kisah.