Cat issues 😸

Di sini ada tak yang bela kucing di rumah? Saya sblm preggy mmg ada kucing-kucing di rumah. Kandungan baru 6W. Kucing-kucing saya Indoor/Outdoor cats. Siang keluar, malam di dalam. Sy tidak tidur bersama kucing. Kucing semua tidur di ruang tamu. Ada 3 ekor semuanya. Litter box mmg ada. Setiap hari sy bersihkan litter box dan pakai mask. Dan cuci tangan dgn kerap. Nak suruh suami tak dapat juga sbb kerja setiap pagi, balik petang. Takkan lah kan biarkan litter box berbau the whole day 😅 Ada tak mummy di sini yang bela kucing di rumah? Ada tipsnya utk keselamatan baby sy dan bela kucing pada masa yang sama?

Cat issues 😸
24 Balas

sya pun ada kucing dua ekor , semasa hamil sya jaga dorg spt biasa . tp kucing2 sya x memburu / x mkn makanan mentah & fully indoor. masa mengandung sya tido sma2 kucing jg kadang2 tp sejak bersalin kucing2 sya dh x berani masuk bilik, dorg tgk dr luar je. kalo dipanggil masuk bru masuk, itupun d lantai dan x naik tilam . dorg mcm paham ada baby kecik. skg baby sya pun dh nak masuk 7m , sihat alhamdulillah. btw, comeynyaa kucing2 awk. especially yg mata juling tue.. 😍