kucing

Nak tanya. Ada tak dalam ni ibu mengandung bela kucing. Then kena uruskan sendiri buang najis kucing, mandikan kucing tu semua? Bahaya ke tak ye untuk kandungan? Kucing memang indoor.

3 Balas

incase mmg xde org lain nak tlg uruskan, tiap kali buang najis dia tu, sis pakai glove & mask. then terus buang glove mask tu skali, jgn repeat pakai y sama. dah setel semua, cuci tgn pakai sabun bersih2.. y bahaya najis kucing tu, plus kucing indoor kita tahu tahap kesihatan kucing kita, just take more precautions masa urus najis dorang je la

Saja nk kongsi, pengalaman masa ank 5bulan kena impetigo seriau wehh. Doc syak sbb bakteria dri kucing. Mmg tkde bela kucing kt rumah tp minggu dia kena tu kebetulan parents dtg dari kg. Mmg ad bela kucing.

Dr imilda ade ckp org pregnant boleh main ngan kucing tpi better mintak org lain cuci kan najis kucing tue.. Sbb kuman yg di najis kucing tue bahaya utk ibu mengandung..

4y ago

Ya sis...najis kucing sgt bahaya..minta org lain tlg bersihkan ya...nak bela kucing boleh..asalkan jgn trsentuh najis kucing..