Bela Kucing Susah Hamil ?

Mommiesss. Betul ke bela kucing antara punca lambat hamil ? Sy ade kawan2 yg dh kawin lbh 5 thn tp blm dapat anak. Dorg mmg fanatik kucing. Bela kucing 5 6 ekor kat rumah. Ade tu yg bile masuk rumah pn dah berbau kucing. Ape pandangan mommies ?

30 Balas

sy bela kucing terbiar 2 ekor bbrapa hari lepas adopt kucing tu sy dpt tau sy mgandung twin. slps bbrpa bulan sy adopt lg sekor kucing sesat depan ruma sebulan lebih jaga kucing tu sy dpt tahu sy sbnr nya pregnant triplet. hebat bukan?? kita mungkin xtau tp kucing akan sntiasa doakn org yg baik dgn merekor. semua itu dr rezeki masing2 jgn salahkn c bulus yg comel itu. sekian.

Saya bela seekor kucing, sayang mcm anak sendiri. Bagi makan belai dia. Bahasakan diri dgn dia mummy. Alhamdulillah sekarang ni dh 3 bulan pregnant. Kita sedekahkan dkt haiwan, inshaAllah ada rezeki kita kelak. Cuma skrg ni dia selalu duduk atas perut. Dia tahu ada adik dlm perut 😅 takut sgt dia digelar anak tiri lepas ni hehe 🥰

Bahi sy x betol semua tu..sbb sy sndri pon ade je pelihara kucing dari bujang smpai laa setahun lebih kawin.sy slalu mntk kucing y sy ,kucing y ade jumpe kt jalanan y sy kongsi rezki doakan sy pregnant..alhamdulilah skrg dah pregnant 4 months.kucing ni pembawa rezki..dy slalu akn doakan kite setiap kali kite bgi dy mkn,kasih syg.🥰

Salam. Hi.. saya ada bela kucing 16 ekor. Mula² kita sebagai perempuan memang emosi bila org tanya bila nk pregnant sampai cakap bela kucing penyebab kita sukar mengandung. All i can say is rezeki Allah swt yg tentukan. 2 tahun saya tunggu alhamdulillah sekarang dah 4 bulan bayi dlm kandungan. Kucing pun berdoa utk kita. Yakin lah cik. ❤

4y ago

Tak menjadi asbab pun kan. Sy bela ramai semua indoor,sy letak diorg freely dlm rumah but keep hygiene. Alhamdullillah lekat . Rezeki Tuhan tak lambat tak cepat dan tak salah alamat. Kan😉

Wlaupun ni post lama 🤭 Kucing tak salah,ayat tu saya penah dengar & selalunya ayat tu keluar dri mulut org yg tak suka kucing.. klau kata bela kucing punca tak dpt anak, rumah sy ada 14 eko kucing & alhamdulillah Allah swt tetap bg rezeki zuriat. Sy ada 4 adik bradik & mak sy pun ada bela kucing dr dia kecik sampai sekarang.

Max sy bela 9 ekor. 2016 pregnant tp 12 weeks keguguran. Tahun ni alhamdulillah lps rawatan kesuburan,pregnant 9 weeks.Alhamdulillah slps 4 thun menanti.. Semua ckp sy gugur n jd x subur sebab bela kucing. Sy pekakkan telinge je. Rezeki allah tentukan. Bukan kucing jd asbab xboleh pregnant.

Entah la. Bagi saya kucing memang bawak rezeki. Saya ttc 2 tahun. Jumpa kucing tepi jalan haritu bln 1. Bawak balik bela. First time bela kucing. Hari2 belai sambil borak ngan dia “doakan yaa kakak mengandung dapat baby”. Lepas 2 bulan gitu alhamdulillah lekat. Kucing ni pembawa rezeki taw 🥰

Tak la. Saya sendiri bela kucing. Alhamdulillah saya mengandung dah masok 8 bulan da. Semua tu rezeki. Bukan kucing tu penentu dia pregnant or tak. Kucing juga boleh bagi rezeki lebih pada kita kalo kita jaga dia elok sebab kucing akan doakan tuk kita. Jadi tak perlu salahkan kucing.

mengarut ! pebenda la kucing la pembawak rezeki dulu sebelum ngandung hari hari bg kucing jlnan makan lepas mintak dia doa kan kita supaya ngandung alhamdulillah berkat bg kucing makan lekat juga skg dah 5 bulan lebih 🥰 jgn cpt percaya mitos tu semua semua tk masuk akal!

saya dlu 2016 kawin 2019 bru pregnant, sebelum pregnant tu, saya jmpa mak kucing tgah pregnant, saya jaga dia, mcm jaga anak sendiri. lepas sebulan saya jaga kucing tu, saya d sahkan pregnant. saya rasa berkat jaga kucing tu laa saya pregnant. alhamdullilah. 😁