Gosok gigi

Dah masuk 9weeks dah takleh gosok gigi lelama. Terus muntah. Alahan jugak ke apa tu?

22 Balas

Alahh.. trbalik plk.. kalau saya, xbole xgosok gigi lepas makan.. kalau lepas makn, msti gosok gigi.. kalau xgosok gigi, xle tenang.. 😂😂

5y ago

Ohh tak sama pulak ye. Tu lain lain orang lain alahan.

Saya dari mula² lambat period sampai dah 6 weeks pun paling lemah gosok gigi pagi ke malam sama jugak nak batuk muntah 😂

5y ago

Yea skrg kumur dlu then luah tahan nafas terus gosok gigi so tak ada muntah 😂

Sama la mcm sy..mmg pagi2 gosok gigi je mst muntahh😷 kalau mlm sy guna listerine mouthwash tu je,x sanggup nk muntah 😅

5y ago

Alaahai seksanyaa lah ye. Macam mana nak gosok gigi pasni. Tak larat dah muntah

Samalah kita 😅 x lalu betul nak gsk gigi. Kdg2 tu malam baru sy gosok. Sblm tido. Skrg dah nk masuk week 19 bru ok 😁

5y ago

Hehheh. Kena la gosok jugak walaupun seksa

ye, sy dah 15 weeks pun still muntah camtu. tukar ubat gigi pun xjalan. tak pakai ubat gigi pun muntah jugak. #bertabahlah

5y ago

Alamak parahh lahh camtu. Saya pun gosok cepat2 kalau tak mesti muntah.

Sama..sye dh 18 week,tak mengalami morning sickness.tp tak boleh gosok gigi lama2,lepas gosok gigi je terus muntah😂

Sy plak boleh gosok gigi ubat gigi darlie aje🤣husband pun mcm 🙄🙄so kat rumah ada 2 jenis ubat gigi hahaha

5y ago

Ok laa kalau selesa dengan satu ubat gigi tu. kita ni semua sama je. Macam mana nak buat tak tahu dah

Same sis.. Smpaikn mumy dia ni bpesan.. Mumy nurse gigi tau... Kena juga berus mcmne sklipun🤣🤗

5y ago

Yesss. Be good and healthy baby

Alahan tu, saya pun macam awak gosok gigi muntah, so saya gosok cepat - ii.

5y ago

Sama samalah tabah menghadapi ye. Untuk baby. Hehehe

Samaa kitee. Sy setiapppp pagiii 9 bulan gosok je muntah.

5y ago

Yes dear melarat2 sampai masuk wad ari nak bsalin tu. Bile nak mandi hari esok lps bsalin helokk pulak x muntah. Sabar ye. Enjoy the moment. Walaupunnnn. 💟