upt test

check upt test (clear blue digital) sesuai pukul berapa am? kalau awal pagi boleh tak?

22 Balas

Better pagi. If nervous sgt blh je terus check BUT make sure for more accurate result tunggu 1 hari sebelum ur period due baru result dia 99%. And clear blue ni tandah kencing byk sikit. Dlm bekas container, sbb kdg sikit sgt air kencing pun dia xnk kuar result 😂 pengalaman sy pakai clear blue la

Actually tak kisah pun bila waktu nak check. Cuma orang selalu cakap waktu pagi tu afdal after 1st urine. If dah rasa diri tu hamil, nak check bila-bila pun akan bagi result accurate.

Yes, awl pagi lebih baik. Bngun pg jgn minum air@breakfast dlu k. First buang air kencing sikit, pastu baru test urine.. Tunggu dlm 3-5minit nnti naik single/double line😊

Kalau masih awal / baru sgt delay period, kena test awal pagi sbb kepekatan hormon hcg dlm urin tggi pd waktu pg.. tgh hari dh diluted..

kalau nk.puas hati better awal pagi 1st kencing.. lagi accurate lah result dia.. waktu lain boleh je tapi lebih afdal kalau awal pagi

Bila2 pon takpe.. cuma pagi tu digalakkan untuk yang still baru sebab hcg masa tu masih kurang.. jadi pagi pling afdhal..

Boleh tp depends pd hcg seseorg..mcm sy jnis hcg tinggi..mcm bfore ni saya check petang pun dah keluar 1-2w pregnant

First urin bangun pagi. Tp utk spesifik brand xpasti if berbeza. Blh tgk kt packaging if ada arahan masa sesuai😊

Better check waktu pagi. Clearblue walaupun dia accurate tp lg optimum kalau check masa 1st urine

Awal pagi sis. Lepas bangun tidur. Sebelum makan dan minum. Betul2 urine yg pertama hari tu.