Masih rasa mcm mimpi

Cerita saya.. Hanya ingin kongsi,. Mana tahu ada yg situasinya sama mcm saya.. Jd jgn prnh putus asa utk bhrp😊😇 Kahwin bulan mei, period terus x teratur.. Bulan 6 period, lepas tu bulan 7 & 8 terus lari period.. 30/8 saya period lg.. Itupun Lepas seminggu amal makan folic asid.. Hbs sekotak, beli lg sekotak.. Tu pun sbb kngsi dgn husben.. Ttba bulan 9,10,11 smpi 12 saya terus xperiod.. Masa 3bulan lbh xperiod tu, saya cuba la amal madu soulmet wawa.. Xhabis makan 2botol lg.. Lps tu, saya usaha lg cr mak bidan yg bpngalaman walaupun bayar tu blh thn la.. Sbb saya pun xkerja jd, blh thn mahal juga.. Tp saya dan husben bkorban demi nk zuriat😇🙏satu lg, mak bidan ada bg jamu tau.. Maajun utk makan sebulan. Dh makan jamu tu, keputihan xda lg.. Bersih je. 2/12 saya pg lg klinik.. Sbb msh xperiod 3bulan lbh.. Nk tahu apa mslh.. Sbb saya xnk hrp mak bidan je.. Kalau blh, nk juga suruh doktor cek.. Tp doktor cek air kencing je.. Negatif😢😢 dia suruh balik dan tggu lg 3bulan..hmm..dlm hati Hanya Tuhan yg tahu kan.. Mulalah lps 2/12 saya xnk bhrp sgt.. Saya biar je.. Tggu smpi period.. Xjuga period. Smpi la 12/12 saya ttba nk try cek opk, 😆ehh, ttba terang. msa tu mmg xhrp subur, sbb mmg rsa mmg dh pregnant ni.. 😂Ada ke mcmtu😂.. Slama ni xprnh dpt.. Apa lg, suruh husben beli upt cpt2.. Tp bila cek upt, samar sgt.. Msa tu msh xpuas hati.. 13/12 saya bngun awal pg kul 5..Ya Tuhan, double line. Xsmpi 5mnit..petang tu terus suruh husben beli clearblue.. Ya Tuhan 2-3mggu..tangan gementar, jantung bkn main laju.. Nk mnjerit nk nangis smua ada.. 😭😭😭 Rupa2nya, baby dh ada lps balik dr klinik tu. Cuma saya xperasan sbb simptom yg ada pun, sama mcm saya nk period. Jd saya biarkn je.. Xsmpt nak period.. Syukur Ya Tuhan.. Slama ni husben la sllu bg smngat.. Spnjg pkhwinan, syukur dia yg xpernah komplain, xprnh mngeluh, xprnh hairan badan saya makin besar.. Dia sllu kata sbr.. Berkat juga sbb husben xprnh bantah tiap kali saya nk ajak pg klinik, pg berurut, beli jamu, beli folic asid.. Dia xprnh bantah.. Dia ckup kata sabar.. Ada nnt tu.. Sekarang ni, Tuhan bg rezeki tepat pd bulan kelahiran husben.. Syukur Ya Tuhan.. Terima kasih pd kwn2 sini juga.. Byk respon tiap kli btanya.. Bila baca respon byk yg bg komen positif.. Justeru, itu yg byk mnguatkan saya.. 😇❤️❤️ Saya doakn semoga ibu2, bakal2 ibu, dan yg sdg brusaha. Semoga urusan kita semua dprmudahkan... #firstbaby B'sangka baik la kita dlm semuanya.. Btw, saya pun sllu mimpi pregnant tau😂smpi husben pun ikut mimpi.. Syukur dh jd kenyataan.. Semoga mbesar dgn sihat ya anak ibu❤️#firstbaby

2 Balas

congratsssss!!!! saya pulak dengan husb muda sangat lagi😂 memang loving birds saja nak kahwin awal. pergi jalan sana sini ulang alik kampung naik 4x4 koooo. cerita nya period pun sama macam moms tak teratur. dapat tahu preg masa tu guess bila😅 masa baby dah 4 bulan! punya lah terkejut ha. masatu tak tau nak kata apa, tapi doc scan semua normal, baby ok sangat even i tak makan folic acid ( sbb tak tau ) doc kata mungkin i ada amalkan makanan2 yang ada folic acid. then i ada tanya doc, saya ulang alik tanah merah tu pakai 4x4, setiap hari redah sana sini selama 4bulan ni macam mana boleh tahan baby. doc ans : maybe sebab i tak stress, i enjoyed dengan persekitaran i, i jaga pemakanan i, jadi badan sihat boleh tampung. and doc kata lagi : ramai sangat moms kat luar sana datang checkup bulan2 sebab berharap sangat nak baby. so bagi i, ada some of them bila berharap sampai terlalu stress, jadi susah nak lekat. maybe tu juga jadi pada mom kan? bila rasa putus asa, rasa dah taknak stress sebab tu, tiba tiba lekat. alhamdulillah😆😬

3y ago

Haaa.. Ya betul tu.. Jgn stress.. Enjoy jak.. Setiap kita lain2 jln crtanya. Jd, nikmati saja.. Enjoy.. Jgn stress😇😇

Tahniah ibu❤️Saya pun tumpang happy dengar story sis😍Semoga kandungan sis sentiasa dalam keadaan yg sihat...

3y ago

Terima kasih sis.. Smbil bcerita smbil tu kluar airmata.. Hrp cerita ini dpt jd rujukan utk semua yg msh bjuang❤️🙏😇