anak pertama lahir berapa Week?

Saja nak tanya.. Ramai orang tua tua cakap Baby pertama biasanya lahir sebelum due date.. ibu2 kat sini semua anak pertama lahir berpa Week? Berat berapa? Baby sihat? Saya saja nk tahu.. Sbb sy tgah pregnant first Baby.. Jadi excited pulak, sbb now dah 34Week.. Lagi 3 minggu je nk genap 37 Week

150 Balas

Sy lahir anak pertama 36w.. induced krn air mertuban pecah tp jln xbukak.. Tp alhmdulillah semua okeyy, bby cukup berat,sihat.. Skrg gegirl sy dh 10thn.. Anak kedua sy 40w lebih, air meetuban pecah tp xrsa sakit pun ,tp alhmdulillah bila start sy rse sakit rupaya kpla bby dh nmpk keluar..Skjap sgt sakit ke dia, syukur skrg boboy sy 6thn sudah.. Anak no3 gugur 18w😥.. Slps sethun sy mgndung balik skrg dh 32w , td scan doc ckp gegirl.. Hehe.

Saya anak first aritu bersalin terlebih dari due . Doc siap da kasi tarikh nak induce tapi tak sempat induce pun sbb sehari sblm induce tu saya da turun tanda , keluar darah penuh kt katil pstu besok pagi terus bersalin. Berat baby ok , 3.3 kilo , cuma kuku die da panjang sikit sbb overdue kann. Papepun amalkan je doa nabi yusof. 😘

baby first 39week berat baby 2.9kg emergency czer (3 hari di wad) baby d tahan d wad slama 10 hari sbb maslah prnafasan now alhmdulilah baby okey baby tak bnyak ragam hri ni baby baru 15 hari 🤗 saya doa kn semoga smua mommy" yg tengah mngandung di permudahkan segala urusan dan dpat bersalin secara normal.

Depends on individual sis.. Ada yg lmbat dr due date ada yg awal... Mcm saya 1st baby awal kuar dr due date sbb kuat brjln2 sja😄 2.7cm...syukur sihat time kuar tpi mama nya yg problm skit trpksa tahan 3 days sbb darah kuning /platet x ok... Baby pon sihat x ada jaudice...

Saya terlebih 1minggu so kena bersalin paksa...dyaowang masukkan ubat...tapi alhamdulilah anak pertama n anak kedua sama 2 senang anak ketiga ja...doa kan saya bersalin normal..sebab saya nak lalui pantang ikut cara traditional...dah beli semua barang pantang...🤗

Baby lahir 41weeks 6days. Mmg overdue sgt. Klu jln x bukak mmg ngam2 42weeks kena induce tp hari ke-6 tu baby bg kerjasama. Baby sy 3.3kg, x chubby sgt sbb baby sy panjang. Bersalin normal tp kena jahit jugak la. Alhamdulillah sihat sempurna kurniaan Allah SWT. 🤗

4y ago

Masa pregnant sy semua ok xde darah tinggi, HB semua ok, morning sickness pun xde. Tp sy di duga selepas bersalin. Sy kena stay hospital smpi 4 hari sbb x blh shishi, baby da poopoo tp mama dia pula bermasalah. Last2 hari ke-5 doctor decide pakai kn tube shishi, so pulang ke rumah dgn bag shishi la. Dua mngu juga kena pakai. So bkn kena tahan sbb baby tp sbb mama dia 😹

Xde istilah baby kluar awal ke lmbt utk bby ptama. Baby ni xsma.. Kdg2 over due kdg2 pramatang. So mummy xpyh dgr Sgt ckp org2 tua ke apa. Elok ya dgr ckp doctor lbh baik. Sbb doctor smua dh ada alat yg cgih2 do hospital.Jgn stress.. 😊

Ank 1 lahir 31/1/09..due tgh Feb..38 weeks..songsang tp normal delivery..misi kata pandai awak teran...Tanya anak ke berapa?sy jwb la anak 1..sy advice dgr nasihat misi yg jg kita..senang utk semua pihak...

38minggu 4day 3.52 kg Sy bersalin indusce sbb gdm oninsulin Patut nya due sy 20.07.2019 Tp disbb kn gdm insulin kena lh indusce 6.7.2019 masuk ward, 9.07.2019 lahir lh baby Comel sy.. Secara sczer..

First baby lahir 37w by inducee, berat 2.33kg/girl.. Kena bersalin awl sbb bby keck doc risau bby x mmbesr dlm perut so doc kata biar dia mmbesr kt luar.. 😅 (alahan teruk smpai nk bersalin)

4y ago

37mggu bbrpa hri.. lupa bpe hri tu 😅. Kena stay hosp 5 hri sbb tggu kputusn drh sy dan hri ke 3 bby kena kuning.