anak pertama

Ce share mommies2 lahirkan anak pertama week ke berapa Org kata biasa anak pertama ni lambat sikit lahir. Betul ke

144 Balas

39 weeks 4day xslp... tu pom sbb sari sblm bersalin p gatai berjalan2 area kg blk mlm ru lenguh pinggang,kol 12mlm p spital mlm tu xleh tido skt komtraksi ptg esok tu slps maghrib br bersalin 8.25 mlm...😂😅

Anak pertama lahir 37 weeks. Emergency czer.. 12jam pembukaan masih 6cm, bdan mommy pun xde tenaga dah. Risiko baby lemas and pendarahan. Mommy pun mampu menangis je sbb xdpt nk bersalin normal.

Saya 37 weeks. Langsg tak expect bsalin awal sbb mmg slalu org ckp ank first lmbt. Dr siap ckp nak suruh discharge dulu wad pergi mkn kfc baru baby kluar. Skali mlm tu dh bersalin 😅

Saya 1st baby gak Nieh, jangka due date 27/9 Nieh.. tp xde pUn.. tanda2 nak bersalin lagi... takOt huhu!! Daa pjuk2 daa niieh, xnak gak baby kelUar.. huhu.. nOw 39week..

saya anak first 36weeks5days. alhamdulillah walau pon baby prem, berat dia normal 3.3kg 😚 rindu pulak nk branak lagi. hehe. pengalamn msa mngndungg byk sgt .

Sy 40 minggu 1 hari.. Kalau ikutkan tak rasa nak beranak lagi. Tpi disebabkan bp naik mendadak masa last checkup sampai 150, doc tahan then kena induce juga.

37weeks. xda turun tanda. tp cek kt pac dh ada bukaan 3cm 😂 terus admit, esok nya on drip induce,doc pecahkn ketuban.11am induce,4pm baby keluar. 😊

4y ago

cek sbb doktr kt rsat sruh refer kt hospital. nk hjung² gdm.so,kena detail scan.

First born lahir 3 minggu awal dari due. Cukup 37 minggu baby dh kluar. Alhamdulillah. Second born lahir two day before due date.

3 hari sebelum due date pecah ketuban masa nak amik wuduk solat subuh. Pukul 6pagi pecah ketuban, pukul 9malam baru bersalin..

Saya anak first sakit sndri 38w.. Anak 2nd induce 38w.. Sbb cpt besar dlm kandungan.. Saya plk ada kncg manis second pregnancy