Bersalin anak pertama

Hi mommies,nak tanya kebiasaannya kalau anak pertama selalu lahir ikut due date ke atau awal sikit ye? Sebab ramai cakap anak pertama ni lambat keluar kalau nak compare anak no 2 or 3.

23 Balas

Saya lahir anak pertama lewat 7 hari dari due... Emergency czer... Lahir anak ke 2 betul2 kena tarikh due... Itu pun saya request untuk czer terus, kalau tak nak kena induce masuk ubat macam anak pertama... Sampai sekarang trauma. Rasa macam nak tutup buku dah😁

Klu sya first baby awal sminggu lbh dr due date sis... Patut kuar around 28/08/16 or 31 mcm tu... Skali 18/08/16 da brsalin😄 mngkin c baby x sabar nak kuar da kot... Mama nya pon kuat brjln2 sja time prgnant...#38 weeks 4 days delivrd.

Sy lahir anak first post date 4 hari.. patutnya 8/1/20 tp dia nak keluar lambat sikit 11/1/20 bru keluar.. 😊 takpe.. smpai masa dia nak keluar.. keluar la dia... doa je semoga Allah mudahkan.. 🤗

X jg lmbt kluar.. ikut bdn masing2 pd pendapat sy.. sy msa mlahirkn the only 1st baby now dlm 39minggu lebih..

Sy awal seminggu. Alhamdulillah sekejap je sbb hari² doa nak rsa brsalin normal sbb takut pnya pasal😅😆

4y ago

Amin amin amin 🤲🏻

Anak pertama saya overdue 1 hari..itu pun kena induce IOL sbb ada gdm..tak boleh tunggu sampai 40w..

Ank sy lahir awal 9 ari... Sptot nyer due 9hb 1...tp kuar 1hb 1...ank taun bru...

Sy ank sulung lhir 39 minggu..sme jugak no 2..yg ketiga 38 minggu..

Sy anak first lahir 38weeks....ketuban leaking

Sy bersalin anak 1st ngam due date..