anak pertama

Ce share mommies2 lahirkan anak pertama week ke berapa Org kata biasa anak pertama ni lambat sikit lahir. Betul ke

144 Balas

37w6d . Sy baru lahirkan bby 16hb yg lalu .. ank first .. sy pecah ketuban awl pagi 15hb .. smpi hosp ja nurse bawa masuk dlm bilik penilaian .. doc cek bawah dah buka 2cm .. tp tpksa mnggu lagi bukaan.. 6 jam menunggu bukaan xbuka2 juga, last2 kena bawa masuk LR dlm jam 6ptg. Cek bukaan pun masih 2cm . Jam 7pm doc bagi induce , jam 8-10 pm dah start rasa sakit contraction . Cek bukaan baru 3cm . Around jam 11pm contraction smakin kerap dn bukaan msih 3cm. Nurse tolong bukakan smpi 6cm je ... jam 1 am dah x tahan , bukaan baru 8cm tp sy dah push keluar.. dlm 14minit saja bby keluar ... syukur selamat melahirkan baby girl saya pd 16sept19 . Seberat 2.94kg .. 💓🥰

5y ago

Alamak.. takutnya beranak.. 😅😂 sy harap sy kuat kalau dah sampai masa..