hi..nk tnye..i bru preggy, blh ke travel jauh..

Cadang nye nk g umrah 21 oktober ini? Ade ape2 risiko x?

12 Balas

Saya ms preggy 16week pegi umrah..ms ty tawakal jer doa byk2 semoga semuanya dipermudahkan.walaupun ms preggy aritu sy ade cronic hypertension.tp alhmdulillah spjg kt sana sihat lbh dr org tak preggy.skrg dah bersalin 39hari..

kalau first trimester better jgn travel jauh2 sbb mse first trimester la baby nk membesar then badan kita mudah rse letih.. tkut terlmpau letih risiko pd baby

5y ago

Hi meyleen..saya xjd pergi umrah..atas nasihat dr..high risk utk janin dlm.flight nnt😊😊so, we decide to go next time with our new family member😘😘

Xpergi..dh comfirn.dgn dr smlm..high risk..so..husband pilih tarik diri..burn pn burn lhh..dia choose bby than a risk😔😔😔

boleh tya doktor utk kpastian.. ini melibazkn nyawa baby.. sygla klu baru nk dpt, kita akan khilangannya jika bergerak byk..

5y ago

Okla.. Itu yg sbaiknya.. Pasni boleh jln2 dgn baby.. Lg best

Takut penat je mommy.. kandungan tak kuat lagi.. klo nak pergi jugak, cuba consult dengan doktor risk² de..

nak ke umrah perlu jarum vaccine. dan antara vaccine yg d jarum tu tidak boleh untuk ibu pregnant.

5y ago

Sy akan pergi bulan dec ni dan sudh suntik vaksin. Doktor kata it safe vaksin melindungi ibu dari terkena jangkitan dan safe utk janin. Ada research telah di jalankan dan hasilnya mmg selamat.

Dah berapa bulan oktober nanti? Kalau kandungan 4 bulan ke atas okay sudah.

5y ago

InshaaAllah..time kasih😍😍

Utk naik flight, kena ada surat drp doktor..

Boleh ja travel before 6months.. 😌

Consult doc sis..