PERSEDIAAN TRAVEL

sy perlu daftar anak ke u.dr kedah ke kl.agak risiko x kalau lama dalam kereta.sblm ni hamil kalau travel jauh kereta kami letak tilam utk baring.kali ni harap2 tiada apa2.sbb skrg dh 23minggu.xmampu nk duduk lama jg.tu yg siap tempat baring.utk duduk pn ada.rasa lenguh duduk blh baring..

PERSEDIAAN TRAVEL
6 Balas

Kalau blh bykkan bhenti utk berehat & berdiri kejap.. Sy n husband travel dlm dri Miri ke Kuching 14 jam, jalan teruk byk blubang2 & bengkang bengkok.. Masa tu pregnant 5 bulan, mmg spnjg masa la sy mcarut & asyik minta bhenti kjap sbb jln teruk 😂😂 syukur semuanya selamat

5y ago

lg la lama.byk kali berhenti jg la

Best nya ada tempat golek2.. Kalau tak pregnant pun lenguh juga kan bila travel jauh2 ni.. Rajin2 ajak suami berhenti kat RnR ke, pam minyak ke.. Suami pun boleh hilangkan lenguh memandu.. Have a safe journey..

saya balik kmpg dari penang ke kl berhenti sejam sekali @ sejam setengah sekali, after consult dan dapatkn nasihat Dr. Safe journey to you, take care 🤗

Sy pernah jalan dlm 1jam30minit tak berhenti. Kaki naik bengkak😂😂nanti sis travel boleh la berhenti2 kejap..

5y ago

sy xblh nk jalan byk..risiko turun darah mcm dlu tu ada..

Berhenti setiap 2 jam utk regangkan kaki n bg darah kaki mengalir..

InsyaAllah ok. Kedah kat mana tu?

5y ago

ya..2jam mmg berhenti kejap..