Boleh travel jauh tak

Hai mommies nk tye Sy baru first trimester boleh travel jauh tak harap Ade yg sudi menjawab.😁

2 Balas

Ikut badan masing2. Macam saya, 1st trimister sakit pinggang teruk kalau duduk dlm kereta walaupun jalan ke sebelah daerah je pun. So, beli lumbar support pillow. Muak pening bagai, jadi saya elakkan berjalan jauh masa trimister pertama. So, kalau nak travel, bawa keperluan tubuh; Bantal Makanan Air Balm Tisu/ Wet Tisu/ plastik kalau mual / muntah Pakaian salin jika baju kotor Berhenti bila sakit badan atau paling lama 2 jam dlm kenderaan. Jika naik kenderaan awam, berdiri lah jalan2 ke kat kabin bg exercise/ stretching sesuai kehamilan.

thank you sis