Pedih ulu hati

Haii....sy nk tnye ade x ape2 supp yg blh di mkn ketika hamil utk kurang kn pedih ulu hati?

8 Balas

Sblm nak makan pape suplement or ubat. Make sure dptkan info dari doc dulu ye. Tp macam sy kalau pedih ulu hati, sy minum air banyak. Air suam, air sejuk. Then sy letak benda sejuk kat dada sy. Bg kurang rasa pedih. Tak berani makan pape

mcm sy dlu ms pregnant doc suggestkan mkn gaviscon..pape pun puan g jumpa doc dlu k.. consult 1st dgn doc nnti doc akn suggest apa sesuai utk puan..mg cpt sembuh dan mg dpmudah segalanya .aamiin

spnjg pregnant sy consume esp je utk bantu neutralizekan asid dlm perut so lama2 gastrik/pedih ulu hati tu hilang Alhamdulillah sihat2 je skrg😊

Time kena heart burn ..sy minum susu sikit2..hilang rasa heart burn ..sy stand-by susu Dutch lady low fat setiap kli jadi hearts burn

puan. boleh bgtahu docter. mcm sy.. docter kata boleh ambik gaviscon.. sy jugak ada pedih ulu hati..

sy mkn yogurt plain marygold, inshaallah bkurangan...air putih jgn lupa ya.

Boleh makan gaviscon.. dr pun ckp boleh jee

Probiotik