Rimas

Byk sngt putihan. Normal ke ketika preggy?

12 Balas

baru tgk video dr emelda...dia kata keputihan tu normal cz ia sebagai gam pada pintu rahim supaya pintu rahim kita xterbuka...dr kata jgn dikorek2.. so kalau yg putih xde bau busuk normal sis... kalau lain mcm, g jumpa doc spya doc dpt bg rawatan n ubat yg sesuai...

5y ago

Baik sis thank yaaa🙂

Kalau gatal,dan terlampau bnyak.inform dr.especially when it turns yellow/greenish....takut infection.candida albicans ok lagi...kalau GBS kena hati2 and treat

5y ago

Keputihan.

Sy baru lps amk sample keputihan td... Xde gatal2 pon.. Cume xslesa... Mntk2 xde ape2 la result die nnt....

5y ago

Yer btl. Harap2 normal la kn.. tak larat nk g klinik acap kali😄

Makan yogurt plain.. Nti keputihan kurang... Time pregnant mmg x normal Yr.. Jika terlampau byk..jumpa doc..

5y ago

Ok sis🙂

Normal. Tapi seboleh2nya minum air masak banyak2.. and jaga kebersihan.. takut keputihan jadi gatal2..

5y ago

Baik sis. Ni pon doh basuh dgn air suam

klu plain dan takda bau normal kot..sllu dr akan tanya tu berbau ke atau tak..dan wrna kputihan..

5y ago

Ooo.. ni skjp gtl skjp x

Normal mommy tpi klau byk sgt kena bgtau dktor yer. Takut nti ad jangkitan kuman

5y ago

Ok sis🙂

Normal sis. Banyakkan minum air & kurangkan manis ya 😊

5y ago

Ok sis🙂

Try mkn yogurt.. Sy amalkan alhamdulillah ok

5y ago

Nnti sy cuba yer sis

Normal sis. Kurangkan manis.

5y ago

Baik sis🙂