lisa lisaa, Malaysia

Preggers

About lisa lisaa

perancang
momy boleh suggest perancang yang bagus... nak jarak mengandung 3tahun lepas bersalin yg ni...
mcm xcnfident je nk rancang sendiri😁😁 oh okay tengss...☺️
If xnk mrncng sndri dgn husb..mkn pil prncng la.or iucd
cucuk kancing gigi
nak tanya...boleh ke tuam dengan ais kt tempat cucuk tu...bengkak n lenguh2..
Normal sis mcm tu.. 3,4 hari hilanglah. 😊
skincare
tolong suggest skincare yg selamat diguna... dh stress tgk muka penuh parut jerawat hitam2..sedap menggaru n kutis sejak prgnant ni..sebelum ni kulit xde masalah n flawless je..
Anything is safe.. Pregnancy wont affect any cosmetics you apply on your skin...
terfikir...
ada ke orang bersalin tak sakit😅😅
Ada x ya.. hehe.. sy pun trfikir psl ni.. tapi ada sy trbaca pnglmn d artikel asianparent ni ,,org tu ckp dia xdpt rsa kontraksi dn dipaksa meneran lepas tu dlm bbrapa minit dah lahir.. heheh.. sblm t
..more
kerabu sare
siapa org pantai timur mesti tau kerabu sare ni... soalan sy...baru baru mengandung boleh ke kita makan? rasa teringin nk makan..
Nak mkn blh jer sis. Sikit² dan berpada². Takut gak kempunan kan.. Diblhkan tp kene beringat apa jer ibu hamil mkn.. ☺️
loya
setiap hari sy makan apple hijau cicah serbuk asam boy..utk hilangkan loya... boleh jejaskan kandungan ke tak mommy???
Asam boy tak berapa elok untuk kandungan. Cuba sis makan buah-buahan yang manis ke, kadang menjadi hilangkan loya
suhu
nk tanya kalau suhu badan 38 better g klinik or terus g hospital ye...momy is pening...ade ckp g klinik swasta je dulu...ade ckp kena terus g hospital...😐😐
VIP Member
Check suhu dekat bahagian mana, sis? Lain bahagian tubuh, lain suhu normal dia. Untuk panduan lebih lanjut, cuba baca artikel ini: https://my.theasianparent.com/bahagian-tubuh-bayi-yang-berbeza-mempun
..more
??
baby brapa bulan boleh start letak dlm carseat ye momy??
Infant/newborn carseat kan ada?
budu uolss?
9week teringin nak makan budu..boleh ke tak ye.??..ade kawan ckp xboleh..
Xpasti pula sis.rsanya bole....
kuning
hai..momy ada tips nk elak anak kena kuning bila lahir nanti? nak kena amalkan makan apa ye..tq☺️
Mmg x dpt elak sis. Boleh baca kat fb dr. Imelda balchin. Skrg isu panas yg sdg dibincangkan ialah isu kuning baby