Mastura Ilyat, Malaysia

Mom

About Mastura Ilyat

baby 2 bulan 27hari
Boleh share tak baby korang nk msk 3bulan naik brp? Baby saya 5.7kg...
Macam berat bby sy je tu.. Baby baru je 2bulan 17hr
Kompius Dgn Darah
Saya pantang yg ke 49 hari sudah.. Sebulan wktu pantang darah nifas dah kering... Hari ni sy period yg hari ke 3...sy full bf buat bby sy.. Tp awl dtg bulan.. #persoalan ye ni drh nifas msh blm habis
..read
Saya darah nifas 45 hari . Stop hari ke 15 ramadhan , seminggu raya saya period . Sampai sekarang period normal je . Kalau lambat pun dua tiga hari je
VIP Member
darah haid kot sis,
Pil Perancang
Boleh suggest mana yg ok utk family planning tak... Ada stgh pil perancang boleh jd mslh dgn susu ibu mksd ye tkt susu kering... Hmmm kompius..
Awak kena try and error sendiri , lain badan lain kesan nya . Kena faham function setiap ubat atau cara yang awak guna kan
8.8.2019
Lahir lah puteri sy pd due date dia 8.8.2019 pada hari khamis 10.10am...Di dunia alhamdulilah semua dipermudahkan yang paling rasa bertuah bersalin secara normal dgn tanpa koyakan dan jahitan#hospital
..read
Conrats
Sama dgn sy sis..8/8 jgk..pkul 11.17pm..normal delivery tapi cara forsep..sbb dh xde tenaga nk teran..surrender dh..
Alhamdulillah 😊
Alhamdulillah dan tahniah sis...
Alhamdulillah.. tahniah
Counting Days
Takut.. Gembira semua ada😜doakan saya yee sahabat semua dalam ni.. Detik2 yang indah yg x dpt nk gambar kn.. Hehehe 39weeks
Insyallah semoga dipermudahkan yea mommy👼🏻🤱🏻
VIP Member
Smoga dpermudahkn urusan sis.. Aamiin..
Due Date
Haii mammy semua due date korang bila ye? Sy 8.8.2019 now 37 weeks 😍 perasaan korang mcm mn takut tak? Now sy dh rasa sakit2 pinggul😭
Sma lh kta due date sy pn 8/8/19
EDD 6/8.. xtakut tp xsabar nk bersalin sbb x larat dh.. sakit² tu since last week dh rasa.. contraction dh ada cuma xde bukaan je lg..
36weeks
Confius nk Tanya pendapat berkenaan epidural sepatut ye perlu amik atau tak?ada tak kt sini yg penah amik sewaktu bersalin
sy tpksa amik sbb ada darah tinggi. doc tkut time sakit meneran tu sy xtahan dan jadi apa2 kt sy. bg sy xsakit pun epidural tu. mcm kena gigit semut je. tpi sakit contraction smpai teketar2 kaki tanga
..more
Sy overdue. Ada gdm on diet control. Masa kt LR bukaan dah 4 cm. Doc pecahkn ketuban and anak da berak dlm perut. Plus doc on drip air. Contraction kuat sgt. Sy amek epidural. Tak tahan. Lgpun dia off
..more
Sy kena paksa ambik wak.. Serious sangat sakit mase nak cocok tu. Sy dipaksa ambik snn sy kena induce dos yg kuat.. Paksa bersalin kan.. Tp xsangka lak . Bocor lak.. Tercabut dr blakang hos nye.. Ptt
..more
Sy haritu doktor kasi. Sbb dia tgk sy sakit kuat. Mula2 amik yg gas tu. Pastu amik epidural. Bagi sy, sama je. Amik ke tak amik tetap sakit kuat. Mmg tak tahan sgt rasa sakit. Tp effect pada sy ubat t
..more
Kalau boleh tahan sakit, xyah ambil..kalau boleh minta sedut gas utk kurangkan sakit. Rasanya namanya GAS GEMBIRA klu xsilap..cuba google..
Darah Tinggi Naik
Hai saya 37 weeks... Suddenly naik darah Tinggi bru ni masuk ward.. Bilik kt dalam ward OK pulak darah normal.. Dh kuar ward ada LG drh Tinggi. . Ada x sesapa tips utk maintain kan drh ni. Agkye saya
..read
Darah tggi kadang sbb kita stress,takut mgk. Sis fikir psl nk bsalin..just relax,jgn buat diri stress,jgn buat diri penat..nnt x pasal2 xdpt bsalin normal kalo bp tggi sbb dokt fikir risiko...just chi
..more