Mud risau

Mcm mana nk hilang putihan yang mcm ada bakteria?

8 Balas

Sy pun ada masalah mcm ni. Kputihan kaler kuning mcm hijau2 tp xberbau gatal pon jarang2 bukan selalu. Bgtau doc, dia bg ubat msuk vagina. Klau lpas msukkan ubat still sama bgtau doc. Sbb sy lpas tu still sama so doc buat swab test amik sampel kt bhagian vagina. Untuk pstikan bacteria apa. If btul ada bacteria doc akan bg antibiotic untuk mkn. Alhamdulillah result test sy xdak bacteria. Doc kata hormon prgnant.

Banyakkan minum air kosong, ganti pantiliner dgn kerap, jga kebersihan, pastikan bhgn sulit sentiasa kering, kurgkan mkn/minum benda manis, banyakkan berehat & jgn stress.. sy kena masa 11w + cramp mcm period..

Saya jumpa Dr. Dia bg ubat insert gel. Lepas tu selalu tukar spender, sbb sy kalau pakai pantiliner jd lagi teruk gatal2. Pastu buat rendaman air suam dgn garam, basuh. Selalu pastikan kemaluan kita kering.

Banyakkan minum air kosong, ganti pantiliner dgn kerap, jga kebersihan, pastikan bhgn sulit sentiasa kering, kurgkan mkn/minum benda manis, banyakkan berehat & jgn stress.. sy kena masa 11w + cramp mcm period

5y ago

Ok dear. 👍🏻

Da amek sampel kelmarin tapi dk tau la result nnti mcm mna. Doc pon bgi la ubt ntk ltk dalam vagina tu.

5y ago

Aamiin🤲🏻

Kena bgtaw nurse or dokter.. Mungkin ada ubat selamat yang dokter boleh cadangkan untuk awk

5y ago

Ada bgi ubt ntk msuk dalam vagina🙂

Bt rendaman dgn air daun sireh...Elok lah dr keputihan..

nak tanye keputihan awk warna ape? rase gatal n berbau tak?

5y ago

Harini doc amek keputihan tu. Xtau la lagi mcm mana kptsn tu. Harap2 okla.