Pregnant 4 weeks

hi, bru check upt positif. estimated pregnancy weeks 4 minggu.. dah cek 6 upt dr murah ke plg mahal all positif..normal ke kalo 4 weeks ade masalah cramp mcm snggugut. n bile masa sesuai dr akan scan, ke dah boleh p jumpe dr scan ye. anyone ad pngalaman ni? tq

13 Balas

normal awal2 tu ada masalah cramp.. saya pun dlu mcm tu jugak tp taklama hilang la tu. klu pengalaman sy, gi klinik je bagitau nak buat buku utk baby. then nnt dia akan tanya tarikh first day period and so on. then dia akan suruh balik dlu. nnt dia call sebab biasa nurse yg akan tentukan bila masa sesuai utk bt buku baby tu. tp klu awak ada sakit yg on meds mcm thyroid ke, kencing manis, inform awal2 dgn nurse ok. penting sgt tu! cuma sy dgn kerajaan la, swasta blh je gi scan terus.. goodluck!

5y ago

orait. tq sis😘😘

Sy mengandung anak kedua...masa anak pertama dulu okey jer pembawakan takde ape yg cramp pon..but yg no 2 ni rasa mcm yg awak rasa, sy pegi klinik buat scan, rupa2nya ada cyst...hermmm murung kejap sbb dngr berita tu...better pergi buat check up cpt sblm ape2 yg tak diingini berlaku.

4y ago

yeke sis...sblm ni period ok....

Saya pun 4 minggu, 23/10/19 check doc sebab 4 hari missed period result positive alhamdulillah..tapi scan memang x nampak apa.. doc suruh dtg scan dlm masa 1 bulan lagi.. saya pon kadang2 ada sengal2 sikit dekat bwh perut tengah2 tu.. tanya doc cakap its normal..so dont worry

Klu rsa sakit sgt..better p je check..sy bru 4mggu sy p scan sbb cramp sgt.. Lps scan.. Doktor suspek luar rhim..kena refer hospitl mlm tu jugk..untun scan dri bwh..alhamdulillh kt hospitl.dktr ckp dlm rhim.. Tp smpai skrg 5mggu++ msih sakit

Dear, sy cek upt +ve. Kalau ikut apps baru 5weeks. Baru je pegi scan, xnampak apa2 lagi. Doc mntk dtg sebulan lagi. Dlm 9-10w. Itu waktu pling baik utk scan.

kalau cramp teruk, terus jumpa doc. sebab takut ada masalah jugak. sebab mmg normal cramp masa awal2 minggu pregnant tu... klu takut, check je dgn doc.

Memang Ada cramp macam datang period tapi x datang kan.memang mcm itu pregnancy systems

Kalu preggy tp period ada gak kan...org tua pnggil bunting rusa xtahu la iye ke tak

5y ago

Kawan mak sya, xtau yg dia pregnant.. sbb period datang tiap bulan.. pastu sakit perut sgt2.. gi hospital nk check sbb apa... tgk2 dr kata ni sakit nk beranak.. 😂😂 mcm dapat anak express pulak.. sbb xda preparation apa pun..

Aah awak .. dia akan rasa macam tu .. kita pun dah 4 minggu .. nak tido pun susah sikit

normal. .alyn tepat 4w++ bru positif. 6 weeks pegi scan utk confirm. 7w++ buat buku