when to scan

bila waktu sesuai untuk scan bila test upt positif ye.. estimated peregnancy 4 weeks now..

8 Balas

better g time 7 atau 8. kalau pegi awal sangat kadang tak nampak sgt. takut kita akan panic or pikir negatif. so better g 7 atau 8 unless kalau ada bleeding and cramp melampau boleh terus g check.

biarkan dulu , jaga makan jgn buat berat berat , bersama pun rilex dulu .. next month baru scan .. better . kalau scan awal awal takut mengharap n cepat risau bila doc cakap takde kantung la apa la ..

4 minggu biasanya scan akan nmpk kantung/sac. if besar sikit boleh nmpk embryo inside the sac. i buat first scan masa 9week, alhamdulillah dapat dgr heartbeat jugak..

5y ago

ooh tq sis for the info

mcm sy, 5mnggu pegi scan tk nmpk sac lgi, doc ckp klu abdominal scan 8weeks bru nmpk, klu 5weeks kebawah, vagina scan bru boleh nmpk sac, itu pon tlalu kecik

Sy scan maa buat buku,9w6d.nmpk dh bby..klau awl2 scan takut gelabah xtentu pasal,risau la ape la...bila scan nmpak kantung shj..pdhl janin tu kcik lg..😅

Atas 6w

10 week

Maaf bolh saya tnya awak pegi scan tak waktu 4 weeks tu ? Nampak tak ?