jujur

Boyfriend dah jujur dengan family dia, yang saya mengandung, tapi family dia mcm tk boleh terima .. dah berapa hari tak cakap dengan dia .. tak bincang hal ni .. ya Allah permudahkan lah semua . Doakan saya kuat tempuh semua ni ?

11 Balas

saya pun mengandung anak luar nikah..saya non-muslim dan family sy chinese..mula mula family sy dan family dia tau mereka mcm tak nak terima juga..mak sy sngat mrah tapi satu hari je, esoknye dia terus suruh khwin dgn bf sy..family bf sy pula marah bf sy je tu pun skjap, lepastu family dia dtg rumah kami untuk meminang..sekarang family dia baik dgn sy lebih lebih lagi his mom..jadi kat sini sis jgn putus asa, sy tau sedih tu mcm mana bila org tak terima kita..tapi sis kena kuat berdoa..sy dulu pun menangis dan rasa sngat stress tapi paling penting ada bf kita support..its okay sis..perkara mcm ni org tua memang susah sikit nak terima sebab mereka nak yg terbaik kat anak mereka..lama lama okay lah tu..

Sejujurnya.. Situasi mcm ni kena settle cpt.. Bgi msa blh.. Tpi sebulan gitue ok la.. Sbab sis tgh preggy.. Msa x menunggu.. Lgipn d awl preg.. Sis senang utk urus sgla urusan (if xda kuat alahan) sis kena bncang ngan BF.. Bila da preg ni.. 2 pihak fmly besanya x blh buat apa2x da.. Mo x mo.. Kena accept.. So buat msa menunggu keputusan ni.. Mmg struggle sikit.. Msa mcm ni.. Sis n BF sis kena satu hati.. Sis kena sabar n kuatkn smngat.. Jgn ptus asa..plg pnting..jgn sesekali t'fkir abortion.. Sbab sis preg sblm sah da dosa..tmbh lgi dgn abortion.. Moga d jauhkn utk sis.. N moga d permudahkn urusan sis&BF sekeluarga..

Yr fmly dh tahu blom? I pn skrg mngndung ank luar nikah. Tunng i bgtau fmly dia tp diorang tkblh terima. I plk adk bradik blh terima n nk tlg tp my mom buang i. Dia ckp jngn pijak lg rmh dia n mati skali pn jngn balik tngok dia. Masatu i sedih sngt tp dsbbkn slah i, i kuatkn diri terima takdir hidup i dh tertulis mcm ni. Fr you.. apa pn jd tolong kuatkn diri utk baby dlm perut tu. Ada hikmah dsbalik kejadian. Redhaa redhaa redhaa. Ank tu nk pmbawa rzeki dkt u nnti. Insyaallah

5y ago

Samala 😔tp ok la bf u nk bertanggungjawab,I plk org tu xdpt dikesan dh..skrng nak pegi bincang dgn pengurus rumah perlindungan 😌

Awk n boyfriend kne tnjuk yg korg mmg nk solve problem nih cpt.. tnjuk effort, sbb boyfriend mmg nk tggjwb.. so lg senang.. ckp kt parent mgkin nih titik perubahan dlm hdup korg, setlle msalah nih cpt, bole focus on pregnancy.. org pregnant xelok stress.. take care of urself, mkn sihat, mnum susu, buat buku n mkn vit.. 💖💖☺️

5y ago

betul² . kt kg sy dulu ada sorg tu . fmly laki taknak kerjasama . fmly pompuan bwk parang je🤣🤣 terus nikahkan

Sblm tu awak bule prgi pjbt agma dlu untk , nk cptkn smua ni. Ambk borg dlu , sblm lmbt . Nnti pjbt agma akn cptkn smua ni. Laki tkpe , pmpuan jela prlu wali .

Awk pregnant bpe bulan?? Biasalah tuh, sehari dua maybe parents xnk bckp or what.. tp sbenanye blkg korg dorg ada je bincang.. Ur side da thu gk ke??

Moga Allah beri jalan tbaik buat sis. Sis perlu britahu family sis juga untuk settlekan hal ni segera.

jgn lupa solat taubat. awak buat dosa besar sgt tu. umat akhir zaman

Keep strong & think positive..

Semoga sis terus kuat