saya nak tanya hamil luar rahim upt negatif ka positif ? saya nak kepastian

boleh tolong saya tak

14 Balas

positive tapi kabur sngt ..sy dlu smpai 3bulan still kabur ..3bulan bru hosp nak pastikan luar rahim ke tak ..dari awal bleeding diorg tak pastikan ...siksa sngat rsa skit seluruh perut kebas ..sy dh tkde tube fallopian sblah knan dh ...tp bsyukur kpda tuhan tak smpat brpantang 6bulan sbb dktr kata slpas 6bulan je bleh mrancang balik tpi hanya sekali priod trs pregnant lagi dan skrg bby dh 4bulan ..

1y ago

kalau nak kepastian buat ujian darah lebih baik

positif n terang yg Sya punya..sbb sakit perut sebelah kanan pergi klinik scan n doktor ckp luar rahim n dia suruh rujuk kat hospital..scan kt hospital n ambil darah n urin Dr sah kn luar rahim..LPs terus operate buang tiub n kandungan luar rahim..

sy hrito check negatif. tw2 sakit ja tiub dh pecah kena buang blah kiri.. skrg tgl kanan.. alhamdulillah rezeki allah bagi hamil lagi.. hrini 22 minggu doakan baby dan sy sihat.

1y ago

ya sakit sngt.smpai pengsan terus.. tp xtw pasaipa.. lps to p klinik kesihatan ja. depa scan detect luar rahim.terus naik ambulan p hosp..terus emegency czer.

ya positive.. tapi bahaya kepada ibu, sbb berisiko tiub falopian pecah, kena keluarkan juga nti kalau dah melekat pada tiub terpaksa potong..

Dlam rahim ke luar rahim ke asal pregnant je mmg upt positive.. luar rahim tanda awalnya spotting, cramp perut, bleeding.

upt positive. tp kandungan x dpt berkembang sbb luar rahim sbb nnt bahaya kt ibu. so nnt kena remove jugak

hamil (dalam atau luar rahim) upt tetap positif. bezanya hamil luar rahim mesti digugurkan sbb ia mengancam nyawa.

Ya +ve, sis berapa week skrg, klau masih awal scan mmg tak nmpk apa,

kalau dah asalkan hamil, mmg upt akan positive sis

positive tapi start 6w rasa tak selasa cramp and spotting

1y ago

memang akan ada spotting tuh ka