Cara naikkan hb dengan cepat

Boleh tak ibu² kongsikan cara² naikkan hb dengan cepat? Saya makan obimin. Nurse suruh saya makan lebih byk sayur warna hijau, kekacang, buah jambu batu. Jgn ambil caffeine

33 Balas

Makan ubat dgn air sunquick oren, amalkan minum air limau kasturi, kerap ambil buah jambu batu, dragon fruit isi merah dan buah delima.

Mkn peria dgn ikn bilis sis.. Tu cadangan nurse dgn sa tu hri.. Nurse tu siap ckp yg peria tu sbnrnya baik sbb kndgn iron dia tngi

Boleh try kerang rebus , pati delima gulsan 🥰 sy alhamdulillah Hb okey 13,14 harap membantu & mommy boleh naik Hb 🫶🏻

saya minum pati delima gulsan + pati delima anggur amway. Dari hb 10.4 terus naik ke 11.0 minum setiap hari 1 cawan .

sy mkn ion tablet 4biji sehari pn x bleh naikkan hb sy, so sy try mkn jambu batu shari b4 checkup. dr 10 naik 13..

Sy 3 kali prgnant amalkan jmbu batu utk naikkan/ kekalkan hb. Spnjg pregnant hb sy plg rndh pun 11.

Saya minum pati delima gulsan, selalu makan jambu batu & tak ambil caffeine. Alhamdulillah hb okay

cuba la beli pati delima.. hb sy pun xnaik.. tp lps consume beberapa kali naik 11.3 alhamdulillah

Saya makan jambu batu je hari hari campo asam sikit alhamdullilah terus mencanak naik hb

betul apa nurse cakap.. banyakkan sayur hijau, elakkan makan calcium sekali dgn food.