Hai , sekarang saya hamil 4 minggu 5hari . Dah boleh start minum susu ke ? Susu kambing sesuai ke ?

Boleh suggest susu yang ok?

6 Balas

Boleh je start minum susu. Susu kambing pun OK sbb kandungan protein tinggi, tak berasid, sesuai bg siapa yg alah laktosa. Saya minum susu kambing DKE (tanpa gula dan kandungan karbohidrat kurang drpd 15g per serving) sesuai dgn keadaan sy yg under pemantauan kandungan gula dlm darah. 😊

depends on you ..tp susu kambing bagus and susu almond pn bagus...sy mmg amikkan susu almond sbb almond bgus untuk minda and klu dpt susu walnut pn bagus juga...

Make sure susu kambing tu yg betul2 dah masak ye, tapi susu kambing agak panas sikit

try susu efferty... boleh minum sampai 16week

boleh sis

Boleh