Baby kick ??

Sy skrg pregnat 19w 2d.. anak pertama.. nak tnya lah kalau baby kick tu cmne rasa dia eh? Sy ada rasa mcm kdg perut mcm semacam macam ada pergerakan la..pastu letak tangan tu ada rasa mcm kat perut ditolak, lembut je rasa dia.. tu baby kick dah ye? Sbb kalau angin sy mmg tahu rasa dia cmne..#firstmom #firstbaby #ingintahu

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

biasa 12w tu dah dapat rasa soft kicking. tu pn kalau dah biasa rasa eheheheheh .. kalau dpt rase awal .. happy kan .. but nak rasa real kicking tu biasa 7 bulan bru rase n start kire .

2y ago

tu la best sgt kalau dpt rasa awal ni.. excited rasa ?

sy start rse msuk 19week. tgh baring tu nnt bwh perut tu rse mcm berombak. skrg tiap ptg baby aktif bergerak. kdg ngilu la jgk rsenye. ?

2y ago

kan sama la, camtu la sy rasa.. ptg2 time balik kerja tu mmg rasa lah.. skrg tgh hri pun dah start rasa.. makin aktif nampaknya ?

start kira fetal kick yg dicatitkan didalam buku antenatal start 28 minggu

Sy skrg pon 19w4d rasa ada tendangan kecil..rasa seronok baby gerak

Ya. Rasa lembut sahaja skrg sbb masih kecil.

2y ago

?