baby menendang

macam mana ea rasa baby tendang dalam perut sy baru ank pertama so tak tahu macam mana rasa kena tendang dgn baby dlm perut, sy dh masuk 18week #firstbaby #firstmom

6 Balas

Kandungan sy 16weeks, smlm tetiba sy rasa baby kicking agak kuat juga, terkejut sy dibuatnya 😂 mcm bergegar sikit kat perut sy ni 😆 . Kandungan sy ni kandungan yg ketiga, perut sy pula jenis tebal. Tak sangka boleh sy baby kicking seawal ini, mudah2an baby membesar dgn sihat & kuat 🤲🏻🥰

18weeks bby kcil lagi , klau sis dpt rsa mcm angin2 , bubble pecah tu ye laa tu .. lgpun bby masih lembut , xtrsa sgt .. tggu dh bsar nnt .. tkut mama dia plak terkejut 🤣

kalau baru lgi sllunya awak akn rasa mcm bubble ja dlm perut mcm bubble bergerak bubble meletup2 gitu dlm perut sbb bby kecik lg dan xkuat lg dia punya kick tu

Kalau perut kecik, 18weeks rasa halus je sis macam blup2 gitu. Kalau perut tebal lambat sikit nak rasa.

Saya 18week pun dah boleh rasa. Sebab saya badan kecik 😅 dia dah tendang2 atas rahim .

tu la nk tahu jugak sebab kadang confuse baby gerak atau angin dalam badan 😅

1y ago

Hahahahaha sama! Kalau terasa mesti fikir ni baby gerak ke angin 😅