Siapa Kata Tak Boleh Makan Durian Semasa Hamil & Lepas Bersalin?

15 Balas

Ada sebab husband or ibubapa melarang makan buah2an panas dan tajam. Walaupun pakar perubatan kata "boleh" tapi bersederhana. Banyak kes janin x bertahan disebabkan si ibu tak jaga makan masa 1st trimester. Jadi, kalau boleh elakkan makan buah2an yg sering dikaitkan dengan punca keguguran spt nenas muda & durian. Sy tahu semuanya dr rezeki Tuhan tapi apa salahnya kan usaha jaga sebelum berlaku sesuatu yang x diingini.

5y ago

Mcm kes sy makan 2 ulas durian jer sis. Masuk hospital. Bleeding teruk. Padahal sy dah minum air banyak2 selepas makan durian. Maybe badan tak sesuai kot. Tapi selepas pantang sy makan durian utk tebus rasa kempunan🀣🀣🀣🀣🀣🀣