Baby kuning lama kena ambik darah 3 botol?

Betul ke?

5 Balas

Takda la anak sy prolog jaundice 14 hari gak xdepun tp cek hr ke 16 ahamdulillah xnampak kuning jd Dr xambil darahpun. Anak sy tgi juga kne thn wad sehari. CL sy mandikan dgn air daun belimbing buluh turun cpt kuning. Cubalah

maksud puan kena tukar darah ke mcmne ea?? mcm anak sy prolog jaundice tp xde doc ambil 3 botol darah..anak sy lahir pramatang ketika itu..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

tubeee bkn botol 😌

Betul sis, anak saya haritu kene amik darah 3 botol darah yg makmal punya tu alaa kecil je tak besar pun 😅 3 botol tu pun bukan byk mana pun darah nya

btol.. anak sye bru kne amek drah isnin lps.. sbb da 21 hri masih kuning.. 3 botol kcik je bsamaan 1.5ml.. sye siap tnye.. bby pun x nanges..

Klu bby 37w ke atas, klu kuning ta hilng sblum 14h, kne amik darah byk.. utk taw ad mslh hati ke ap.. cri punca

1y ago

Yg cukp matang.. klu bby pramatang mmg kuning lambat